El Foraster a Vall d'Hebron, un èxit gràcies a vosaltres

El passat 4 de gener TV3 estrenava la nova temporada de El Foraster, el programa presentat per Quim Masferrer. Aquest cop, però, va decidir deixar els seus escenaris habituals, els petits pobles d’arreu de Catalunya, per visitar un altre tipus de poble, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. L’emissió del programa, gravat els dies 24 i 25 de gener a diversos espais del centre, va ser el més vist del dia, amb 614.000 espectadors i el 19.4% de quota de pantalla. Un èxit que no hagués estat possible sense la implicació de tots els professionals de Vall d’Hebron i dels pacients que van acceptar participar-hi.

11/01/2016

Centenars de professionals de tots els àmbits i serveis van col·laborar amb l’equip de la productora catalana Brutal Media per fer possible un programa en què s’ha vist una part de l’Hospital que poques vegades és visible. Les cuines, els magatzems, els equips electrògens, tot el que manté en marxa el centre. A les pantalles vam poder conèixer les persones que, sigui davant els pacients o movent-se per les entranyes de Vall d’Hebron, fan possible que cada dia l’Hospital compleixi la seva missió principal, tenir cura dels pacients, que també van participar a El Foraster. És el cas de la Maria, el José Antonio, el Juan i el José Manuel, que van compartir amb en Quim Masferrer la seva gran humanitat. Malgrat tot, no totes les persones que hi van col·laborar apareixen al muntatge final a causa de les lògiques limitacions del format televisiu.

 

Un gran impacte a les xarxes socials

L’emissió de El Foraster també va tenir una forta repercussió a les xarxes socials. Es va convertir en tendència a Barcelona a Twitter, convertint @hvhebron en la tercera paraula més citada a la xarxa de microblogging a la ciutat de Barcelona. A més, milers d’internautes van deixar-hi comentaris que reflecteixen el gran interès que va despertar el programa.

Personatges coneguts com l’escriptor Quim Monzó, els periodistes Carles Capdevila i Xantal Llavina o un dels pacients de l’Hospital, en Jordi Fernández Vives, van voler deixar constància de les seves impressions.

El perfil de Facebook de El Foraster també ha recollit un bon nombre de comentaris de professionals i de pacients, que han volgut compartir les seves impressions sobre el programa i les seves vivències a l’Hospital.

 

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.