Dos investigadors de Vall d'Hebron, guanyadors de dos Premis Pioner 2017

La Institució CERCA ha celebrat l’acte de lliurament dels Premis Pioner 2017 en el que han estat guardonats dos investigadors de Vall d'Hebron Campus Hospitalari.

19/12/2017

D'una banda, la Dra. Elena Martínez García del grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia de l'Institut de Recerca Vall d’Hebron (VHIR) pel seu projecte d’investigació: Protein signatures in uterine aspirates to improve diagnosis of endometrial cancer. “The CEMARK project". El jurat ha valorat l’originalitat, el potencial impacte, el pla d’explotació realista i l’ingent treball a l’hora d’identificar nous biomarcadors per a una millor detecció i tractament del càncer d’endometri.

De l'altra banda el Dr. Daniel Massó Vallés del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) pel seu projecte d’investigació: Inhibiting Myc and the Myc dependent inflammatory response as cancer therapies. El jurat ha valorat els resultats obtinguts en un àmbit de gran impacte i amb una clara arribada al mercat.

En la quarta edició d’aquests premis han participat un total de trenta investigadors i investigadores (16 homes i 14 dones) provinents de quinze centres CERCA. Per àmbits, s’han presentat 8 projectes de ciències; 14 de ciències mèdiques i de la salut; 7 d’enginyeria i 1 d’Humanitats i Ciències Socials. La dotació de cada premi és de 1.000 Euros, que aporten les institucions i empreses col·laboradores amb aquesta iniciativa. Enguany, els col·laboradors han estat la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), el programa Catalunya Emprèn d’ACCIÓ, el programa The Collider de Mobile World Capital Barcelona i el bufet d’advocats ROUSAUD COSTAS DURAN SLP.

El jurat ha estat integrat per Eduard Balbuena, professor del Departament d'Empresa de la UAB, Josep Maria Pujals, advocat d’Oficina Ponti, Melba Navarro, doctora en bioenginyeria i experta en transferència de tecnologia a CIMNE Tecnologia i Roger Cabezas, director de projectes de CERCA i responsable de transferència de tecnologia.

Els premis Pioner reconeixen aquells investigadors dels centres CERCA que durant els darrers 12 mesos han presentat la tesi doctoral amb una clara vocació per iniciar o enfortir alguna tecnologia o producte que pugui tenir interès industrial o comercial, o bé que contribueix significativament al desenvolupament de polítiques públiques.

Compartir:

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.