Infermeres de Vall d’Hebron reben un premi de la Federació d’Associacions de Matrones d’Espanya

Tres residents d’infermeria de l’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron han rebut el premi al millor pòster de residents de l’especialitat d’infermeria obstètrica-ginecològica en el congrés nacional de la Federació d’Associacions de Matrones d’Espanya.

09/01/2018

Les residents en infermeria Carla Feás, Fàtima Adridar i Joana Font han rebut el premi al millor pòster de residents de l’especialitat d’infermeria obstètrica-ginecològica en el congrés nacional de la Federació d’Associacions de Matrones d’Espanya pel seu treball: “Paper de la matrona en el NIDCAP. Revisió bibliogràfica”.

El NIDCAP és el Programa d’Assessorament i Cures Individualitzades del Nounat. A la Unitat de Neonatologia de Vall d’Hebron,  els pares poden entrar les 24 hores del dia per estar amb els seus fills i disposen d’una sala per a ells, on també fan reunions per compartir experiències tant amb altres pares com amb professionals de la Unitat. Així Vall d’Hebron ha aconseguit ser un centre acreditat per a la formació NIDCAP, que valora el llenguatge del nadó i el paper actiu dels pares en tot el procés, acompanyats pels professionals del Servei.

En el seu pòster, les infermeres destaquen que, dins el programa NIDCAP, la matrona participa especialment en l'abordatge de la lactància materna i l'establiment del vincle precoç. També contribueix a la unitat familiar i a la comunicació de la informació necessària per a la presa de decisions, al costat de l'equip d'obstetrícia i neonatologia. A més defensen la importància d’incloure un programa de preparació al naixement prematur en famílies susceptibles de viure un part preterme i un circuit de comunicació entre la matrona i la infermera neonatal per millorar l'atenció i la qualitat de l'assistència sanitària.

 

Compartir:

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vhebron.net, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.