El Dr. Jordi Bañeras nomenat Young National Ambassador de la Young Acute Cardiovascular Care Community

El Dr. Jordi Bañeras, cardiòleg de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i investigador del grup de Malalties Cardiovasculars de la Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha estat nomenat nou Ambassador de la Young Acute Cardiovascular Care Community (YAC³).

23/07/2018

El passat divendres 13 de juliol, el Dr. Bañeras va ser nomenat Young National Ambassador a Espanya. La YAC³ és una comunitat per a tots els professionals de la salut en actiu i menors de 40 anys en el camp de l'atenció cardiovascular aguda. Forma part de la Acute Cardiovascular Care Association (Associaciació de Cures Cardiovasculars Agudes, ACCA per les sigles en anglès).

És una comunitat oberta a tots els doctors involucrats en l'atenció als pacients amb malalties cardiovasculars agudes amb l'objectiu de compartir coneixements i construir un entorn de treball internacional. L'objectiu d'aquesta associació és crear una xarxa de persones que representin l'YOUNG ACCA i la YAC³ als seus països, i per això els anomenen Joves Ambaixadors Nacionals (YNAs, amb les seves sigles en anglès). Aquests membres seran un enllaç entre el comitè de la Young ACCA, la seva comunitat YAC³ i grups nacionals i locals.

El Dr. Bañeras va ser l'autor principal d'un estudi realitzat per experts de la Vall d'Hebron Barcelona Campus Hospitalari i el CIBER en la seva àrea de malalties cardiovasculars (CIBERCV). Aquest estudi demostra que els dies en què els nivells de contaminació atmosfèrica són més elevats a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ​​es produeixen més atacs de cor. El treball, que es va publicar a la revista científica International Journal Cardiology, va ser el primer estudi a demostrar que la contaminació participa en la mortalitat en les primeres 24 hores després d'un infart amb elevació del ST i el primer que relaciona la contaminació amb una major incidència de fibril·lació ventricular.

Compartir:

Noticias relacionadas

Profesionales relacionados

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.