Dra. Ariadna Boloix Amenós

Instituciones

Soc investigadora post-doctoral del grup de recerca Càncer i malalties hematològiques infantils, concretament treballo en el desenvolupament i implementació de les teràpies basades en RNA mitjançant l’ús de nanovehícles per introduir-les a la pràctica clínica per al tractament de tumors sòlids pediàtrics.

Curriculum

Em vaig graduar en Farmàcia a la Universitat de Barcelona i després de cursar un màster de Biomedicina. El 2015 vaig començar la tesi doctoral en col·laboració entre el grup de recerca Càncer i malalties hematològiques infantils (VHIR) i Nanomol grup de l'ICMAB (CSIC). Des del 2019 quan vaig defensar la tesi, he seguit treballant en el desenvolupament preclínic d'una nanomedicina basada en l'ús de nanopartícules lipídiques conjugades a microRNAs per al tractament del neuroblastoma així com altres malalties susceptibles de ser tractades amb teràpies basades en RNA. Els resultats d'aquesta recerca van ser patentats (WO2020229469) i actualment estan pendents de revisió per la seva publicació a la revista científica Small.
La plataforma d’administració d’àcids nucleics desenvolupada en el grup ha generat l’interès de diferents grups d’investigació amb els quals hem o estem col·laborant. Per exemple, en col·laboració amb el Dr. Albertazzi de la Universitat Tecnològica d’Eindhoven (TU / e) i el Dr. Porchetta de la Universitat de Roma Tor Vergata, Dr. Godia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Dr. Barquinero del Vall d’Hebron Research Institute (VHIR) i el doctor Valcárcel del Centre de regulació genòmica (CRG).
Fins ara, el meu propòsit ha estat avançar en els nivells de preparació tecnològica (TRL) de la nanomedicina basada en microRNAs, el qual s’ha anat realitzant mentre anava participant en programes d’emprenedoria i innovació (Programa d’ajuts del Coneixement Llavor 2018; Programa de Preacceleració de Bcn Activa i Programa Ignite Health organitzat per Biocat).
Finalment, per complementar la meva formació en estudis preclínics clínicament rellevants i millorar el meu coneixement sobre transferència de tecnologia, he començat un postgrau especialització en gestió de la qualitat (UOC).
Ariadna Boloix Amenós

Instituciones

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador postdoctoral

Cáncer y Enfermedades Hematológicas Infantiles

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.