Dr. Carlos Jiménez Jiménez

Instituciones

Vaig estudiar el grau de Genètica a la UAB i un màster en Biotecnologia Molecular a la UB. Actualment sóc investigador predoctoral al laboratori de tumors neurals, al Grup de Recerca Translacional en Càncer de la Infància i l'Adolescència. La meva tesi doctoral està centrada en la identificació i estudi de reguladors epigenètics com a potencials dianes terapèutiques per al tractament del neuroblastoma, un tumor pediàtric del sistema nerviós perifèric.

Curriculum

Em vaig graduar en Genètica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 2015, i vaig cursar un màster oficial en Biotecnologia Molecular a la Universitat de Barcelona (2015-2016). Durant aquests anys vaig tenir l'oportunitat d'adquirir experiència en laboratori i introduir-me en la recerca sobre càncer realitzant pràctiques a la Unitat d'Antropologia Biològica del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia de la UAB, en un projecte d'estudi de polimorfismes genètics relacionats amb l'aparició de leucèmies secundàries; així com en el Grup de Recerca Translacional en Càncer de la Infància i l'Adolescència del VHIR, on vaig realitzar el meu projecte de fi de màster sobre reguladors epigenètics com a dianes terapèutiques en tumors pediàtrics del sistema nerviós. Actualment estic duent a terme la meva tesi doctoral en el Grup de Recerca Translacional en Càncer de la Infància i l'Adolescència. El meu projecte de tesi es centra en l'estudi de remodeladors de la cromatina i altres reguladors epigenètics com a dianes terapèutiques en neuroblastoma, un tumor sòlid del sistema nerviós simpàtic, amb l'objectiu de desenvolupar noves teràpies epigenètiques que permetin superar la resistència al tractament. En concret, estic analitzant la funció de ZRF1 en neuroblastoma, una proteïna relacionada amb el complex repressor Polycomb, i que es considera essencial per al manteniment de la identitat dels progenitors neurals. També estic interessat en el paper del complex remodelador de la cromatina SWI / SNF en neuroblastoma, i en com diferents combinacions de subunitats d'aquest activador transcripcional donen lloc a diferents funcions en càncer.

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vhebron.net, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.