Dr. Carlos Jiménez Jiménez

Institutions of which it is part

Vaig estudiar el grau de Genètica a la UAB i un màster en Biotecnologia Molecular a la UB. Actualment sóc investigador predoctoral al laboratori de tumors neurals, al Grup de Recerca Translacional en Càncer de la Infància i l'Adolescència. La meva tesi doctoral està centrada en la identificació i estudi de reguladors epigenètics com a potencials dianes terapèutiques per al tractament del neuroblastoma, un tumor pediàtric del sistema nerviós perifèric.

Curriculum

Em vaig graduar en Genètica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 2015, i vaig cursar un màster oficial en Biotecnologia Molecular a la Universitat de Barcelona (2015-2016). Durant aquests anys vaig tenir l'oportunitat d'adquirir experiència en laboratori i introduir-me en la recerca sobre càncer realitzant pràctiques a la Unitat d'Antropologia Biològica del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia de la UAB, en un projecte d'estudi de polimorfismes genètics relacionats amb l'aparició de leucèmies secundàries; així com en el Grup de Recerca Translacional en Càncer de la Infància i l'Adolescència del VHIR, on vaig realitzar el meu projecte de fi de màster sobre reguladors epigenètics com a dianes terapèutiques en tumors pediàtrics del sistema nerviós. Actualment estic duent a terme la meva tesi doctoral en el Grup de Recerca Translacional en Càncer de la Infància i l'Adolescència. El meu projecte de tesi es centra en l'estudi de remodeladors de la cromatina i altres reguladors epigenètics com a dianes terapèutiques en neuroblastoma, un tumor sòlid del sistema nerviós simpàtic, amb l'objectiu de desenvolupar noves teràpies epigenètiques que permetin superar la resistència al tractament. En concret, estic analitzant la funció de ZRF1 en neuroblastoma, una proteïna relacionada amb el complex repressor Polycomb, i que es considera essencial per al manteniment de la identitat dels progenitors neurals. També estic interessat en el paper del complex remodelador de la cromatina SWI / SNF en neuroblastoma, i en com diferents combinacions de subunitats d'aquest activador transcripcional donen lloc a diferents funcions en càncer.
Carlos Jiménez Jiménez

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.