Dra. Eva Baldrich Rubio

Instituciones

Sóc doctora en Ciències Biològiques, però al llarg dels darrers anys m'he especialitzat en el desenvolupament d'assajos ràpids i biosensors electroquímics amb aplicació diagnòstica. Després de molts anys formant-me a diferents centres de recerca, la meva motivació per venir a treballar a un hospital va ser estar més a prop dels pacients i les seves necessitats reals. Treballo perquè la meva recerca generi solucions que ajudin a millorar la qualitat de vida dels demés.

Curriculum

Vaig fer la llicenciatura en Biologia, un Màster en Genètica Molecular (1995) i el doctorat en Ciències Biològiques (1998) a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Després vaig marxar al Departament d'Hematologia de la Universitat de Cambridge (Regne Unit), on vaig treballar en la identificació i caracterització de noves variants del virus de la SIDA. El 2002 em vaig incorporar al Grup de Nanotecnologia i Bioanàlisi de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona), on vaig participar durant tres anys en el desenvolupament d’aptasensors òptics i electroquímics per a la detecció ràpida i sensible de la trombina, un biomarcador cardiovascular. El 2006 em vaig unir al grup BioMEMS de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC), on vaig ser la responsable del laboratori de biosensors. Al llarg de vuit anys, vaig contribuir al disseny, desenvolupament i optimització d'immunoassaigs i immunosensors per a la detecció de bacteris, biomarcadors cardíacs, hormones i neurotransmissors. Des del 2014 formo part del CIBBIM-Nanomedicine al VHIR, on lidero el Grup de Recerca en Nanoeines Diagnòstiques (Diagnostic Nanotools, DINA). L'objectiu principal de DINA és la utilització de nanoestructures, nanomaterials i nanocomponents com a transductors, plataformes de biofuncionalització i amplificadors de senyal per al desenvolupament de biosensors i assaigs ràpids amb finalitat diagnòstica. Ara mateix treballem principalment en dues línies de recerca: el desenvolupament d'assajos ultrasensibles per a la detecció de biomarcadors de càncer i la producció d'assajos simplificats ultraràpids per la detecció "a peu de llit" de biomarcadors d'ictus.
Eva Baldrich Rubio

Instituciones

Vall Hebron Institut de Recerca

Jefe de grupo

Diagnostic nanotools (DINA)

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.