Dr. Josep Roma Castanyer

Instituciones

Sóc bioquímic i em dedico a la recerca en càncer infantil. Diàriament cerco noves dianes terapèutiques per als càncers pediàtrics i nous avenços en la personalització del tractament per a pacients d'alt risc. Tinc la convicció que la nostra investigació no només ha de donar lloc a publicacions científiques sinó que ha de conduir també al desenvolupament de nous compostos terapèutics i a una personalització de la teràpia que puguin beneficiar els pacients pediàtrics amb càncer.

Curriculum

Em vaig llicenciar en Bioquímica a la Universitat de Barcelona l'any 1996. Vaig defensar la meva tesi doctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2003, tesi que va versar sobre l'estudi dels mecanismes moleculars de la regeneració muscular en les distròfies musculars, en el grup de Neurologia pediàtrica de l'Hospital Vall d'Hebron.

Després d'una estada post-doctoral a Filadèlfia (Children's Hospital of Philadelphia, UPENN) dedicada també a l'estudi del teixit muscular, vaig centrar la meva atenció al càncer, amb especial èmfasi en el càncer que s'origina a partir de cèl·lules precursores de múscul, un càncer infantil anomenat rabdomiosarcoma.

Actualment, i des de 2004, sóc l'investigador principal del laboratori de Sarcomes al Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) en el Grup de Recerca Translacional en el Càncer de la Infància i l'Adolescència. Actualment les meves línies d'investigació principals se centren en la caracterització del paper de les vies embrionàries (Notch, Wnt i Hedgehog) en el rabdomiosarcoma, el sarcoma de teixit tou més comú en la població pediàtrica.

L'objectiu final de la meva investigació és traduir el coneixement molecular generat al laboratori en noves teràpies moleculars per millorar la supervivència i la qualitat de vida del pacient oncològic pediàtric.

Grupos de investigación

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vhebron.net, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.