Dr. Josep Roma Castanyer

Institucions

Sóc bioquímic i em dedico a la recerca en càncer infantil. Diàriament cerco noves dianes terapèutiques per als càncers pediàtrics i nous avenços en la personalització del tractament per a pacients d'alt risc. Tinc la convicció que la nostra investigació no només ha de donar lloc a publicacions científiques sinó que ha de conduir també al desenvolupament de nous compostos terapèutics i a una personalització de la teràpia que puguin beneficiar els pacients pediàtrics amb càncer.

Currículum

Em vaig llicenciar en Bioquímica a la Universitat de Barcelona l'any 1996. Vaig defensar la meva tesi doctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2003, tesi que va versar sobre l'estudi dels mecanismes moleculars de la regeneració muscular en les distròfies musculars, en el grup de Neurologia pediàtrica de l'Hospital Vall d'Hebron.

Després d'una estada post-doctoral a Filadèlfia (Children's Hospital of Philadelphia, UPENN) dedicada també a l'estudi del teixit muscular, vaig centrar la meva atenció al càncer, amb especial èmfasi en el càncer que s'origina a partir de cèl·lules precursores de múscul, un càncer infantil anomenat rabdomiosarcoma.

Actualment, i des de 2004, sóc l'investigador principal del laboratori de Sarcomes al Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) en el Grup de Recerca Translacional en el Càncer de la Infància i l'Adolescència. Actualment les meves línies d'investigació principals se centren en la caracterització del paper de les vies embrionàries (Notch, Wnt i Hedgehog) en el rabdomiosarcoma, el sarcoma de teixit tou més comú en la població pediàtrica.

L'objectiu final de la meva investigació és traduir el coneixement molecular generat al laboratori en noves teràpies moleculars per millorar la supervivència i la qualitat de vida del pacient oncològic pediàtric.
Josep Roma Castanyer

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Càncer i malalties hematològiques infantils

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.