Dra. Nuria Palau Balaña

Instituciones

Soc biòloga i treballo com a Lab-Manager del IMID-Biobank, un biobanc del VHIR especialitzat en malalties autoimmunes, des del 2011.

Curriculum

Vaig obtenir la llicenciatura en Biologia per la Universitat de Barcelona el 2000. Un cop llicenciada, vaig iniciar el treball experimental del Diploma d'Estudis Avançats (DEA) en el laboratori de malalties peroxisomals de l'Institut de Bioquímica Clínica de la Corporació Sanitària Clínic, on vaig realitzar un screening mutacional del gen ABCD1 en pacients amb Adrenoleucodistrofia lligada al cromosoma X. A continuació, durant un curt període de temps, vaig treballar com a tècnic de laboratori al Laboratori de Distròfies Musculars de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, on vaig participar en un estudi de lligament de les distròfies de cintura dominants. El 2002 vaig començar la meva tesi doctoral al Laboratori de Diabetis i Obesitat de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, on vaig desenvolupar diversos projectes per l'estudi de la plasticitat de la cèl·lula beta, tot i que la meva tesi doctoral es va centrar específicament en la implicació del teixit adipós en la plasticitat de la cèl·lula beta. El 2008 vaig ser contractada pel Biobanc de l'Hospital de Sant Joan de Reus com a coordinadora tècnica del Node de Malalties Neuropsiquiàtriques del Banc Nacional d'ADN, i durant 2 anys vaig adquirir amplis coneixements en l'àmbit de l'organització i la gestió de la qualitat dels biobancs.
Actualment, des del 2011, estic desenvolupant la meva activitat professional com a lab-manager a l'IMID-Biobank del VHIR, un biobanc especialitzat en malalties autoimmunitàries dirigit per la Dra. Sara Marsal, el que m'ha permès ampliar la meva experiència prèvia en el camp dels biobancs. Durant aquests anys també he format part del Grup de Recerca en Reumatologia (GRR) del VHIR i he participat en diferents projectes de recerca per a l’estudi de les malalties autoimmunitàries.
Nuria Palau Balaña

Instituciones

Vall Hebron Institut de Recerca

Técnico de investigación

Reumatología

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.