Dra. Nuria Palau Balaña

Institucions

Soc biòloga i treballo com a Lab-Manager del IMID-Biobank, un biobanc del VHIR especialitzat en malalties autoimmunes, des del 2011.

Currículum

Vaig obtenir la llicenciatura en Biologia per la Universitat de Barcelona el 2000. Un cop llicenciada, vaig iniciar el treball experimental del Diploma d'Estudis Avançats (DEA) en el laboratori de malalties peroxisomals de l'Institut de Bioquímica Clínica de la Corporació Sanitària Clínic, on vaig realitzar un screening mutacional del gen ABCD1 en pacients amb Adrenoleucodistrofia lligada al cromosoma X. A continuació, durant un curt període de temps, vaig treballar com a tècnic de laboratori al Laboratori de Distròfies Musculars de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, on vaig participar en un estudi de lligament de les distròfies de cintura dominants. El 2002 vaig començar la meva tesi doctoral al Laboratori de Diabetis i Obesitat de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, on vaig desenvolupar diversos projectes per l'estudi de la plasticitat de la cèl·lula beta, tot i que la meva tesi doctoral es va centrar específicament en la implicació del teixit adipós en la plasticitat de la cèl·lula beta. El 2008 vaig ser contractada pel Biobanc de l'Hospital de Sant Joan de Reus com a coordinadora tècnica del Node de Malalties Neuropsiquiàtriques del Banc Nacional d'ADN, i durant 2 anys vaig adquirir amplis coneixements en l'àmbit de l'organització i la gestió de la qualitat dels biobancs.
Actualment, des del 2011, estic desenvolupant la meva activitat professional com a lab-manager a l'IMID-Biobank del VHIR, un biobanc especialitzat en malalties autoimmunitàries dirigit per la Dra. Sara Marsal, el que m'ha permès ampliar la meva experiència prèvia en el camp dels biobancs. Durant aquests anys també he format part del Grup de Recerca en Reumatologia (GRR) del VHIR i he participat en diferents projectes de recerca per a l’estudi de les malalties autoimmunitàries.
Nuria Palau Balaña

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Tècnic de recerca

Reumatologia

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.