Un curs internacional sobre pneumologia ha reunit els principals experts en aquest camp a Vall d’Hebron

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha acollit els dies 8 i 9 de març la 32a edició d’un dels cursos més rellevants en l’àmbit de la pneumologia. Es tracta del curs “Avenços en Pneumologia i Simposi Internacional sobre Malaltia Pulmonar Intersticial”, organitzat pel Servei de Pneumologia des del 1987, i dirigit pel Dr. Jaume Joan Ferrer, cap de Pneumologia de Vall d’Hebron, i pel Dr. Ferran Morell, pneumòleg de Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

12/03/2018

El curs és una posada al dia ràpida per a pneumòlegs, especialment per a aquells que treballen individualment o amb equips petits. Està orientat a oferir al metge una visió ràpida dels temes més rellevants de la pneumologia actual i està dirigit a aquells professionals que tenen la responsabilitat d'atendre als pacients amb malalties respiratòries, així com a altres que desitgen ampliar la seva formació teòrica amb els coneixements de la pràctica actual de la pneumologia.

Com explica el Dr. Ferrer, “una de les claus del curs ha estat el format. Les taules rodones són el plat fort, amb presència de pneumòlegs nacionals i internacionals, i amb discussions sobre temes com l’apnea del son, l’asma, el càncer, la pneumonitis, els tractaments nous i els casos clínics".

Dijous es van discutir temes com la malaltia pulmonar obstructiva crònica, l’asma i la neoplàstia pulmonar, mentre que divendres es van fer taules rodones amb tots els convidats nacionals i internacionals, els quals van discutir sobre la fibrosis pulmonar, la pneumonitis, casos clínics i nous tractaments.

Com assenyala el Dr. Morell, “portem trenta quatre anys fent aquest curs, inicialment pensat per estudiants, però que a poc a poc va anar agafant volada i èxit fins a convertir-se en un Curs no únicament per estudiants, sinó per pneumòlegs tant nacionals com internacionals”.

 

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.