Un curs internacional sobre pneumologia ha reunit els principals experts en aquest camp a Vall d’Hebron

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha acollit els dies 8 i 9 de març la 32a edició d’un dels cursos més rellevants en l’àmbit de la pneumologia. Es tracta del curs “Avenços en Pneumologia i Simposi Internacional sobre Malaltia Pulmonar Intersticial”, organitzat pel Servei de Pneumologia des del 1987, i dirigit pel Dr. Jaume Joan Ferrer, cap de Pneumologia de Vall d’Hebron, i pel Dr. Ferran Morell, pneumòleg de Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

12/03/2018

El curs és una posada al dia ràpida per a pneumòlegs, especialment per a aquells que treballen individualment o amb equips petits. Està orientat a oferir al metge una visió ràpida dels temes més rellevants de la pneumologia actual i està dirigit a aquells professionals que tenen la responsabilitat d'atendre als pacients amb malalties respiratòries, així com a altres que desitgen ampliar la seva formació teòrica amb els coneixements de la pràctica actual de la pneumologia.

Com explica el Dr. Ferrer, “una de les claus del curs ha estat el format. Les taules rodones són el plat fort, amb presència de pneumòlegs nacionals i internacionals, i amb discussions sobre temes com l’apnea del son, l’asma, el càncer, la pneumonitis, els tractaments nous i els casos clínics".

Dijous es van discutir temes com la malaltia pulmonar obstructiva crònica, l’asma i la neoplàstia pulmonar, mentre que divendres es van fer taules rodones amb tots els convidats nacionals i internacionals, els quals van discutir sobre la fibrosis pulmonar, la pneumonitis, casos clínics i nous tractaments.

Com assenyala el Dr. Morell, “portem trenta quatre anys fent aquest curs, inicialment pensat per estudiants, però que a poc a poc va anar agafant volada i èxit fins a convertir-se en un Curs no únicament per estudiants, sinó per pneumòlegs tant nacionals com internacionals”.

 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.