Dr. Maria Luiza De Souza Galvão

Institucions

Hospital General

Pneumologia

Sóc pneumòloga i em dedico al diagnòstic, tractament, control i recerca de la tuberculosi (TB) des de 1998. Sóc la Coordinadora de la Unitat de TB Vall d'Hebron-Drassanes i també la responsable de la consulta de TB del Servei de Pneumologia. Organitzo cursos de TB i sóc la Coordinadora del Grup de Micobacteris de la Societat Catalana de Pneumologia. He realitzat Màsters en Gestió Clínica i Lideratge i segueixo formació continuada assistint a cursos i congressos nacionals i internacionals.

Currículum

Vaig fer la residència de pneumologia a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. En acabar vaig tenir l'oportunitat de començar a treballar de seguida al Dispensari de Tuberculosi del Dr. Lluís Sayé, que posteriorment es va traslladar a l'edifici del CAP Drassanes i que l'any 2013 va ser adscrit a l'Hospital Vall d'Hebron. Des de l'any 2010 sóc la Coordinadora de la Unitat de TB.

Al llarg d'aquests anys he organitzat diversos cursos de formació en TB, he participat com a ponent i moderadora en molts congressos nacionals i internacionals i he participat en la publicació de més de 30 articles en revistes indexades. Sóc professora del Màster de TB de la Universitat Oberta de Catalunya.

El nostre grup va ser pioner en la utilització del quantiferon i el TSpot .TB a España i la meva tesi doctoral va ser sobre "Aplicabilitat clínica de les tècniques de detecció in vitro de l'interferó gamma en la infecció i la malaltia tuberculosa".

Coordino el Grup de Micobacteris de la Societat Catalana de Pneumologia amb especial interès en les malalties per micobacteris no tuberculosos, la infecció tuberculosa latent i la TB en general.
Maria Luiza De Souza Galvão

Institucions

Hospital General

Pneumologia

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.