Acollim la 17a edició del Curs de Donació i Trasplantament d’Òrgans i Teixits

“Fes el millor regal: dóna vida” ha estat el lema escollit aquest any per emmarcar el curs de formació del procés de donació d’òrgans i teixits per a trasplantaments, que té com a objectiu formar metges, infermers i professionals sanitaris en aquest àmbit.

16/03/2018

Vall d’Hebron ha acollit la 17a edició del Curs de Donació i Trasplantament d’Òrgans i Teixits. Aquest curs, que ja ha format més de 1.500 professionals en aquest àmbit, pretén informar el màxim nombre de personal sanitari sobre la importància de conèixer la terminologia bàsica dels aspectes mèdics, ètics i legals de la donació i trasplantaments del nostre país.

Així doncs, el personal sanitari participant en aquest curs ha adquirit les habilitats necessàries per dur a terme el procés de donació. En aquest sentit, la Dra. Teresa Pont,  Coordinadora Mèdica de Trasplantaments de Vall d’Hebron, ha afirmat que “és molt important millorar les habilitats de comunicació de tots els professionals de l’Hospital en temes que envolten el final de la vida i la mort digna, per poder informar acuradament a les famílies que pregunten sobre la donació”.

D’altra banda, el curs també ha donat a conèixer des d’una visió multidisciplinària tots els tipus de donació vigents al nostre país, quines són les seves característiques i peculiaritats, així com els avanços més rellevants en la matèria i les fases del procés de donació. El curs ha comptat amb els experts més destacats en trasplantaments i amb tot l’equip de Coordinació de Trasplantaments de Vall d’Hebron, que són referents mundials. Aquest curs ha estat organitzat i finançat per l’Organització Nacional de Trasplantaments i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

 

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.