Acollim la 17a edició del Curs de Donació i Trasplantament d’Òrgans i Teixits

“Fes el millor regal: dóna vida” ha estat el lema escollit aquest any per emmarcar el curs de formació del procés de donació d’òrgans i teixits per a trasplantaments, que té com a objectiu formar metges, infermers i professionals sanitaris en aquest àmbit.

16/03/2018

Vall d’Hebron ha acollit la 17a edició del Curs de Donació i Trasplantament d’Òrgans i Teixits. Aquest curs, que ja ha format més de 1.500 professionals en aquest àmbit, pretén informar el màxim nombre de personal sanitari sobre la importància de conèixer la terminologia bàsica dels aspectes mèdics, ètics i legals de la donació i trasplantaments del nostre país.

Així doncs, el personal sanitari participant en aquest curs ha adquirit les habilitats necessàries per dur a terme el procés de donació. En aquest sentit, la Dra. Teresa Pont,  Coordinadora Mèdica de Trasplantaments de Vall d’Hebron, ha afirmat que “és molt important millorar les habilitats de comunicació de tots els professionals de l’Hospital en temes que envolten el final de la vida i la mort digna, per poder informar acuradament a les famílies que pregunten sobre la donació”.

D’altra banda, el curs també ha donat a conèixer des d’una visió multidisciplinària tots els tipus de donació vigents al nostre país, quines són les seves característiques i peculiaritats, així com els avanços més rellevants en la matèria i les fases del procés de donació. El curs ha comptat amb els experts més destacats en trasplantaments i amb tot l’equip de Coordinació de Trasplantaments de Vall d’Hebron, que són referents mundials. Aquest curs ha estat organitzat i finançat per l’Organització Nacional de Trasplantaments i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.