Vall d’Hebron acull un curs sobre les atencions que requereixen els nadons als serveis de Neonatologia

Els dies 22 y 23 de març, Vall d’Hebron va acollir una nova edició del curs “Cures centrades en el Desenvolupament i en la Família”, organitzat pel Servei de Neonatologia de l’Hospital Maternoinfantil.

25/03/2018

L’atenció als nadons ingressats en el Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron requereix un elevat nivell d’expertesa i, a més, atendre també les necessitats de les famílies. Els passats 22 i 23 de març, Vall d’Hebron va acollir el curs “Cures centrades en el Desenvolupament i en la Família”, dirigit a professionals de la salut que treballen en les unitats de neonatologia. L’objectiu d’aquest curs ha estat donar a conèixer les principals característiques de les cures centrades en el desenvolupament dels nadons ingressats a Neonatologia, així com les atencions que requereixen les famílies.  

L'entorn de les unitats neonatals i l'estil de les cures rebudes tenen una gran influència en el desenvolupament del nounat prematur. Les Cures Centrades en el Desenvolupament i en la Família (CCDF), a través de la reducció de l'estrès, la creació d'un entorn enriquidor i la participació de mares i pares, millora el desenvolupament del nounat a curt, mitjà i llarg termini. Durant el curs s’han abordat temes com el dolor del nadó, la posició del nadó als bressols i les incubadores, l’alimentació i l’entorn físic de les sales de neonatologia.

En aquest sentit, Vall d’Hebron destaca per l’especial atenció i expertesa que dedica a les cures dels nounats i a l’entorn del Servei de Neonatologia. Per exemple, es fan servir cobertors a les incubadores que protegeixen als nadons del soroll i de la llum, i reduïm el soroll i la lluminositat dins la sala. Aquí potenciem al màxim la participació dels pares en les atencions, en estreta col·laboració amb els professionals d’infermeria. Afavorim la política de portes obertes, el suport a la pràctica del contacte pell amb pell, o mètode cangur, amb mares i pares, i la lactància materna.

D’altra banda, tenim en marxa la campanya ‘Amb tu, com a casa’, que té com a objectiu recaptar 880.000 euros per crear un nou Centre de Neonatologia Avançada. El projecte potenciarà la inclusió de les famílies com a part de l’equip que cuida al nadó. Es crearan espais que protegeixin i facilitin la seva intimitat i la seva participació, en els quals se sentin còmodes i on rebin sempre l’assessorament i el suport dels professionals sanitaris. El Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron és un dels pioners en aquest tipus d’enfocament, i és un dels dos únics centres de l’Estat acreditats per a la formació en NIDCAP® (un model de cura individualitzada del nadó, centrada en el neurodesenvolupament). En els darrers anys s’han iniciat diversos projectes en aquesta línia, com és el cas del projecte Quasiacasa i del Projecte Germans.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.