Vall d’Hebron acull un curs sobre les atencions que requereixen els nadons als serveis de Neonatologia

Els dies 22 y 23 de març, Vall d’Hebron va acollir una nova edició del curs “Cures centrades en el Desenvolupament i en la Família”, organitzat pel Servei de Neonatologia de l’Hospital Maternoinfantil.

25/03/2018

L’atenció als nadons ingressats en el Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron requereix un elevat nivell d’expertesa i, a més, atendre també les necessitats de les famílies. Els passats 22 i 23 de març, Vall d’Hebron va acollir el curs “Cures centrades en el Desenvolupament i en la Família”, dirigit a professionals de la salut que treballen en les unitats de neonatologia. L’objectiu d’aquest curs ha estat donar a conèixer les principals característiques de les cures centrades en el desenvolupament dels nadons ingressats a Neonatologia, així com les atencions que requereixen les famílies.  

L'entorn de les unitats neonatals i l'estil de les cures rebudes tenen una gran influència en el desenvolupament del nounat prematur. Les Cures Centrades en el Desenvolupament i en la Família (CCDF), a través de la reducció de l'estrès, la creació d'un entorn enriquidor i la participació de mares i pares, millora el desenvolupament del nounat a curt, mitjà i llarg termini. Durant el curs s’han abordat temes com el dolor del nadó, la posició del nadó als bressols i les incubadores, l’alimentació i l’entorn físic de les sales de neonatologia.

En aquest sentit, Vall d’Hebron destaca per l’especial atenció i expertesa que dedica a les cures dels nounats i a l’entorn del Servei de Neonatologia. Per exemple, es fan servir cobertors a les incubadores que protegeixen als nadons del soroll i de la llum, i reduïm el soroll i la lluminositat dins la sala. Aquí potenciem al màxim la participació dels pares en les atencions, en estreta col·laboració amb els professionals d’infermeria. Afavorim la política de portes obertes, el suport a la pràctica del contacte pell amb pell, o mètode cangur, amb mares i pares, i la lactància materna.

D’altra banda, tenim en marxa la campanya ‘Amb tu, com a casa’, que té com a objectiu recaptar 880.000 euros per crear un nou Centre de Neonatologia Avançada. El projecte potenciarà la inclusió de les famílies com a part de l’equip que cuida al nadó. Es crearan espais que protegeixin i facilitin la seva intimitat i la seva participació, en els quals se sentin còmodes i on rebin sempre l’assessorament i el suport dels professionals sanitaris. El Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron és un dels pioners en aquest tipus d’enfocament, i és un dels dos únics centres de l’Estat acreditats per a la formació en NIDCAP® (un model de cura individualitzada del nadó, centrada en el neurodesenvolupament). En els darrers anys s’han iniciat diversos projectes en aquesta línia, com és el cas del projecte Quasiacasa i del Projecte Germans.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.