Comencen les obres del nou Centre de Neonatologia Avançada de Vall d’Hebron

Arrenca la construcció del nou Centre de Neonatologia Avançada, que situarà la família al centre de les cures al nounat. Es crearan espais familiars que facilitaran que pares, mares i fills se sentin com a casa. I sempre amb l’assessorament dels professionals.

02/12/2020

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron porta més de 15 anys amb un sistema de cures centrat en el desenvolupament del nadó i la seva família, treballant per reduir l’impacte de l’ingrés. Amb la creació d’aquesta nova infraestructura, dona un pas més posant a disposició dels pares i mares habitacions familiars d’ús exclusiu dotades de la tecnologia necessària per oferir el tractament més segur i eficaç perquè es puguin formar en l’atenció a les necessitats dels seus fills i fer-se’n càrrec de la seva cura. A banda d’aquestes habitacions pensades per a la comoditat de mares, pares i fills, l’espai disposarà també de zones de treball i de descans per a professionals i familiars. A més, amb la nova sala es podrà seguir investigant en els beneficis que aporta la participació activa de les famílies en les cures del nounat.

La nova sala serà el resultat de la reestructuració d’una part dels espais de l’Hospital Infantil a la planta -1. La Unitat d'Hospitalització convencional de boxs del Servei de Neonatologia està situada a la planta 2 de l’Hospital Infantil i es traslladarà a aquest espai. Amb la nova localització, les diferents seccions d’hospitalització del Servei de Neonatologia (UCI, Semicrítics i Boxs) se situaran en el mateix nivell físic. Es construiran 12 habitacions privades per a les famílies amb nadons prematurs o amb patologia crònica que per la seva complexitat en el tractament i cura no es poden donar d’alta hospitalària, on podran gaudir de totes les comoditats, rebran cures diàries i podran fer el mètode cangur (contacte pell amb pell) amb la màxima intimitat.

 “La nova sala de Neonatologia significa un canvi molt important per a nosaltres i per a les famílies”, explica el Dr. Felix Castillo, cap del Servei de Neonatologia. “El Servei de nounats és dels més grans del nostre hospital i actualment està dividit en tres nivells. Poder unificar l’espai físicament i disposar de 12 habitacions individuals familiars és una gran noticia per a tots”, afegeix el Dr. Castillo.

“Amb tu, com a casa”

Per poder dur a terme aquest projecte, es va posar en marxa a finals de 2017 la campanya “Amb tu, com a casa”, per aconseguir 880.000 €, gràcies a l’aportació solidària de les persones, empreses i institucions.  Amb aquest projecte es van obrir diferents vies de col·laboració, des del micromecenatge fins a la col·laboració de grans mecenes. La Fundació “la Caixa” va impulsar el projecte amb 250.000 euros. Per la seva banda, Andrés Iniesta i la seva dona, Anna Ortiz, van apadrinar la campanya i van fer un vídeo de suport per animar a fer aportacions a través del web ambtucomacasa.com, la plataforma de crowdfunding migranodearena.com i el portal de donatius Caixa Bank, o bé comprant samarretes Uttopy amb el lema #BornToBeExtraordinary. Una de les primeres empreses que van col·laborar coincidint amb el llançament de la campanya va ser Roche, que va fer donació de 30.000 euros. També hi ha contribuït l’empresa SABA. A més, va tenir lloc, com a part d’aquesta campanya, un concert solidari a càrrec de Montserrat Martí Caballé amb l’objectiu de recaptar diners per a la construcció del futur centre.

“Amb tu, com a casa” és una iniciativa que continua activa rebent donatius, ja que, tot i que s’han aconseguit els fons per a l’obra, encara es necessita el finançament per tot l’equipament de les 12 habitacions. Així totes les famílies que en facin ús se sentiran com a casa.

El Servei de Neonatologia

El Servei de Neonatologia forma part de l‘Hospital Infantil. Al llarg dels anys s’ha consolidat com a centre de referència en la patologia perinatal. El seu objectiu és realitzar una pràctica assistencial humanitzada, de qualitat, segura, sostenible i eficient, centrada en el pacient i el seu entorn familiar. Hi treballen 180 professionals experts i ofereix atenció permanent i experta, tots els dies de l’any, les 24 hores. Disposa de 24 llits d’hospitalització convencional, de 25 punts assistencials a la Unitat de Cures Intensives i de 20 a la Unitat de Cures Semicrítiques. En total, 69 punts assistencials que el converteixen en el servei de neonatologia més gran de l’Estat. A la vegada, disposa d’un servei d’hospitalització domiciliària, amb 12 llits virtuals, pel qual passen més de 200 nadons cada any.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.