El Servei de Neonatologia i la infermera Montserrat Llinàs, premiats a la gala “Infermeria i Societat 2017”

El Servei de Neonatologia de l’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron ha rebut el premi “Infermeria i Societat a la Difusió i Comunicació de la Professió Infermera”. D’altra banda, la infermera Montserrat Llinàs ha rebut el premi “Infermeria i Societat a la Innovació Infermera” pel seu projecte: “Model integrat d’assistència a pacients urològics que requereixen la instauració de rentaments vesicals continus (LVC)”.

23/03/2018

La Fundació Infermeria i Societat ha fet entrega dels premis que atorga cada any als projectes més destacats en l’àmbit de la infermeria. En aquesta edició, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha aconseguit dos guardons. La Fundació Infermeria i Societat (FIS) va néixer l’any 2015 en el marc del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) amb la missió d’impulsar el compromís amb el progrés del coneixement i el desenvolupament de les cures infermeres en benefici de la salut de les persones i la seva capacitat d’autocura a partir dels principis i valors de la disciplina infermera. Aquests premis posen en valor la capacitat de les infermeres i infermers per millorar el benestar dels pacients gràcies a la seva pràctica diària, les seves aportacions professionals i el seu compromís amb la societat de la qual té cura.

 

Premi per al Servei de Neonatologia

En aquesta edició dels premis “Infermeria i Societat 2017”, celebrats a l’Espai Pujades 350 del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, el Servei de Neonatologia de l’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron ha rebut el premi “Premi Infermeria i Societat a la Difusió i la Comunicació de la Professió Infermera” a la difusió i comunicació de la professió infermera per la comunicació del Projecte Germans. El Projecte Germans del Servei de Neonatologia és un taller per als germans dels nadons ingressats a la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques de l'Hospital Maternoinfantil de Vall d'Hebron. A través de jocs i situacions simulades, se'ls prepara per acostumar-los a veure els seus germans petits en un entorn mèdic hospitalitzat.

 

Premi per a Montserrat Llinàs Vidal

D’altra banda, Montserrat Llinàs Vidal, supervisora d’Infermeria del Programa Especial de Malalties Infeccioses de Vall d’Hebron, ha rebut el premi “Infermeria i Societat a la Innovació Infermera” gràcies a un innovador projecte per a l’assistència dels pacients urològics. Es tracta del “Model integrat d’assistència a pacients urològics que requereixen la instauració de rentaments vesicals continus (LVC)”. Aquest és un procediment que consisteix en mantenir la permeabilitat d’una sonda uretral a través de la introducció d’una solució d’irrigació de forma contínua i el seu posterior buidatge. El sistema es pot aplicar a persones que presenten sang a l’orina bé per una intervenció quirúrgica o per patologies genitourinàries.

Aquesta innovació proposada per la infermera Montserrat Llinàs permetrà l’automatització d’un procés que actualment es fa de manera manual, mitjançant el desenvolupament d’un dispositiu tecnològic. El projecte estima que amb el redisseny del procés assistencial que asseguri una atenció integral del pacient urològic, la fabricació del prototip, la validació clínica del mateix per la seva translació al mercat, i el disseny d'un programa formatiu per la seva utilització per part de les infermeres, es podrà evitar un 80% de complicacions que  actualment presenta la tècnica manual.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.