La Dra. Victòria Cardona, cap d’Al•lergologia, premiada per l’Organització Mundial de l’Al•lèrgia

L’Organització Mundial de l’Al·lèrgia ha premiat a la cap d’Al·lergologia de Vall d’Hebron per la seva destacada tasca assistencial amb un “Outstanding Clinician Award”.

06/05/2018

La Dra. Victòria Cardona, cap del Servei d’Al·lergologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha rebut un important guardó per part de l’Organització Mundial de l’Al·lèrgia. Durant la passada Reunió Anual Conjunta de l’Acadèmia Americana d’Al·lèrgia, Asma i Immunologia i l’Organització Mundial de l’Al·lèrgia, la Dra. Cardona va rebre el guardó “Outstanding Clinician Award” (premi al clínic destacat). Aquest premi és un reconeixement a la tasca assistencial i clínica dels professionals que es dediquen a l’àmbit de les al·lèrgies.

En aquest sentit, la Dra. Cardona coordina el Comitè d’Anafilaxi de l’Organització Mundial d’Al·lèrgia i la Societat Llatinoamericana d’Al·lèrgia i Immunologia. L’anafilaxi, reacció al·lèrgica generalitzada i greu que pot ser fatal, és un dels seus principals camps de treball. A més ha coordinat les edicions de la Guia d’Actuació en anafilàXIA: GALAXIA, de la Societat Espanyola d’Al·lergología i Immunologia Clínica (SEAIC).

 “Cada vegada hi ha més persones que pateixen al·lèrgies. Per aquest motiu, és fonamental seguir fent recerca —assenyala la Dra. Cardona, que també és investigadora del Grup de Malalties Sistèmiques del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR)—. A Vall d’Hebron tractem tot tipus d’al·lèrgies, com les al·lèrgies als aliments o les respiratòries, i patologies molt més minoritàries, com l'angioedema hereditari”.

Recentment, la Dra. Cardona ha liderat una iniciativa de l’Organització Mundial de l’Al·lèrgia per millorar la seguretat en els avions dels pacients al·lèrgics. Les reaccions al·lèrgiques més greus (conegudes com a xoc anafilàctic) són potencialment mortals. Les persones que pateixen un xoc anafilàctic han de rebre assistència mèdica urgent, que inclou la injecció intramuscular d’adrenalina, o poden autoinjectar-se l’adrenalina elles mateixes. El problema encara és més greu si una persona pateix una anafilaxi durant un vol i no porta adrenalina per tal d’autoinjectar-la o no pot rebre l’assistència mèdica adequada urgentment. Per aquest motiu, l’Organització Mundial de l’Al·lèrgia realitza una sèrie de recomanacions tant a les companyies aèries com als passatgers per prevenir i combatre les reaccions al·lèrgiques greus en els vols comercials. Aquestes recomanacions es recullen en un article científic recentment publicat, liderat per la Dra. Cardona.

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.