La Dra. Victòria Cardona, cap d’Al•lergologia, premiada per l’Organització Mundial de l’Al•lèrgia

L’Organització Mundial de l’Al·lèrgia ha premiat a la cap d’Al·lergologia de Vall d’Hebron per la seva destacada tasca assistencial amb un “Outstanding Clinician Award”.

06/05/2018

La Dra. Victòria Cardona, cap del Servei d’Al·lergologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha rebut un important guardó per part de l’Organització Mundial de l’Al·lèrgia. Durant la passada Reunió Anual Conjunta de l’Acadèmia Americana d’Al·lèrgia, Asma i Immunologia i l’Organització Mundial de l’Al·lèrgia, la Dra. Cardona va rebre el guardó “Outstanding Clinician Award” (premi al clínic destacat). Aquest premi és un reconeixement a la tasca assistencial i clínica dels professionals que es dediquen a l’àmbit de les al·lèrgies.

En aquest sentit, la Dra. Cardona coordina el Comitè d’Anafilaxi de l’Organització Mundial d’Al·lèrgia i la Societat Llatinoamericana d’Al·lèrgia i Immunologia. L’anafilaxi, reacció al·lèrgica generalitzada i greu que pot ser fatal, és un dels seus principals camps de treball. A més ha coordinat les edicions de la Guia d’Actuació en anafilàXIA: GALAXIA, de la Societat Espanyola d’Al·lergología i Immunologia Clínica (SEAIC).

 “Cada vegada hi ha més persones que pateixen al·lèrgies. Per aquest motiu, és fonamental seguir fent recerca —assenyala la Dra. Cardona, que també és investigadora del Grup de Malalties Sistèmiques del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR)—. A Vall d’Hebron tractem tot tipus d’al·lèrgies, com les al·lèrgies als aliments o les respiratòries, i patologies molt més minoritàries, com l'angioedema hereditari”.

Recentment, la Dra. Cardona ha liderat una iniciativa de l’Organització Mundial de l’Al·lèrgia per millorar la seguretat en els avions dels pacients al·lèrgics. Les reaccions al·lèrgiques més greus (conegudes com a xoc anafilàctic) són potencialment mortals. Les persones que pateixen un xoc anafilàctic han de rebre assistència mèdica urgent, que inclou la injecció intramuscular d’adrenalina, o poden autoinjectar-se l’adrenalina elles mateixes. El problema encara és més greu si una persona pateix una anafilaxi durant un vol i no porta adrenalina per tal d’autoinjectar-la o no pot rebre l’assistència mèdica adequada urgentment. Per aquest motiu, l’Organització Mundial de l’Al·lèrgia realitza una sèrie de recomanacions tant a les companyies aèries com als passatgers per prevenir i combatre les reaccions al·lèrgiques greus en els vols comercials. Aquestes recomanacions es recullen en un article científic recentment publicat, liderat per la Dra. Cardona.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.