La Dra. Elena Carreras serà la pregonera de la Festa Major de Gràcia

El proper 14 d’agost la Festa Major de Gràcia arrenca amb el pregó de la Dra. Elena Carreras, cap del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de Vall d’Hebron i un referent en aquest camp. De fet, l’any 2014, la revista Forbes la va escollir con la millor professional de la seva especialitat de tot l’Estat.

09/08/2018

El barri de Gràcia, en una aposta per una festa familiar i feminista i trencant la tradició de que els pregoners estiguin vinculats al món de la comunicació, la cultura o l’espectacle, per destacar  el paper de les dones que excel·leixin en els seus camps professionals, ha triat a la Dra. Carreras què destaca per la seva trajectòria professional, però també per la seva vinculació amb el barri des dels 15 anys.

En els seus vint anys de professió, la Dra. Carreras s’ha dedicat a la medicina i cirurgia fetal, els embarassos de bessons monocorials, la reparació de l’espina bífida en fetus i la prevenció dels parts prematurs mitjançant un pressari cervical. Amb el seu equip, han transformat la manera en que es realitzen les cesàries, apostant per un tipus de cesària que atorga més protagonisme a la mare i afavoreix el vincle amb el seu fill.

En el pregó la Dra. Carreras farà un recorregut per les seves vivències a la Vila de Gràcia, on hi va viure més de 15 anys i de com el seu pas per l’associació de Veïns i la Vocalia de Dones va condicionar l’elecció de la carrera de Medicina i posteriorment l’especialitat d’Obstetrícia i Ginecologia, per tal de tenir cura de la Salut de les dones amb una perspectiva de gènere femení: escoltant els desitjosde les dones i possibilitant la presa de decisions compartides.

D’altra banda, compartirà amb els assitents la seva vivència personal en el tema de l’alletament matern. Davant la impossibilitat de donar el pit al seu fill va recorrer a un grup de suporti aquesta experiència la va trasladar a l’àmbit profesional modificant la manera d’enfocar el el suport que es dona a les pacients quan es produeix alguna malaltia materna o fetal: incorporant l’ajuda l’altres mares que ja han passat per una experiència similar, per tal de fer recolzament emocional i suport.

La Dra. Elena Carreras és cap del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de Vall d’Hebron, cap del grup de recerca en Medicina Materna i Fetal del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), responsable del Programa Transversal d’Espina Bífida i responsable de Seguretat del pacient a Vall d’Hebron.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.