La Dra. Elena Carreras serà la pregonera de la Festa Major de Gràcia

El proper 14 d’agost la Festa Major de Gràcia arrenca amb el pregó de la Dra. Elena Carreras, cap del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de Vall d’Hebron i un referent en aquest camp. De fet, l’any 2014, la revista Forbes la va escollir con la millor professional de la seva especialitat de tot l’Estat.

09/08/2018

El barri de Gràcia, en una aposta per una festa familiar i feminista i trencant la tradició de que els pregoners estiguin vinculats al món de la comunicació, la cultura o l’espectacle, per destacar  el paper de les dones que excel·leixin en els seus camps professionals, ha triat a la Dra. Carreras què destaca per la seva trajectòria professional, però també per la seva vinculació amb el barri des dels 15 anys.

En els seus vint anys de professió, la Dra. Carreras s’ha dedicat a la medicina i cirurgia fetal, els embarassos de bessons monocorials, la reparació de l’espina bífida en fetus i la prevenció dels parts prematurs mitjançant un pressari cervical. Amb el seu equip, han transformat la manera en que es realitzen les cesàries, apostant per un tipus de cesària que atorga més protagonisme a la mare i afavoreix el vincle amb el seu fill.

En el pregó la Dra. Carreras farà un recorregut per les seves vivències a la Vila de Gràcia, on hi va viure més de 15 anys i de com el seu pas per l’associació de Veïns i la Vocalia de Dones va condicionar l’elecció de la carrera de Medicina i posteriorment l’especialitat d’Obstetrícia i Ginecologia, per tal de tenir cura de la Salut de les dones amb una perspectiva de gènere femení: escoltant els desitjosde les dones i possibilitant la presa de decisions compartides.

D’altra banda, compartirà amb els assitents la seva vivència personal en el tema de l’alletament matern. Davant la impossibilitat de donar el pit al seu fill va recorrer a un grup de suporti aquesta experiència la va trasladar a l’àmbit profesional modificant la manera d’enfocar el el suport que es dona a les pacients quan es produeix alguna malaltia materna o fetal: incorporant l’ajuda l’altres mares que ja han passat per una experiència similar, per tal de fer recolzament emocional i suport.

La Dra. Elena Carreras és cap del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de Vall d’Hebron, cap del grup de recerca en Medicina Materna i Fetal del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), responsable del Programa Transversal d’Espina Bífida i responsable de Seguretat del pacient a Vall d’Hebron.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.