Montserrat Martí Caballé canta pels nens prematurs de Vall d’Hebron

Aquest diumenge, la soprano Montserrat Martí Caballé ha ofert un concert solidari per recaptar fons destinats a crear un nou Centre de Neonatologia Avançada a Vall d’Hebron.

19/11/2018

La reconeguda soprano Montserrat Martí Caballé ha ofert un emotiu concert a l’Auditori AXA de Barcelona destinat a captar fons per a la campanya “Amb tu, com a casa”, que té com a objectiu finançar un nou Centre de Neonatologia Avançada a Vall d’Hebron. La cantant, acompanyada per la pianista Anna Crexells, ha interpretat un repertori preparat especialment per la soprano amb peces que cantava conjuntament amb la seva mare, Montserrat Caballé.

Ha estat un concert per a tots els públics que ha inclòs fragments d’òpera d’Strauss, Puccini o Verdi, sarsuela de compositors com Granados i un bloc d’èxits internacionals amb Gershwin, Vangelis o Morricone, entre d’altres. “Interpretar les peces que havíem cantat juntes és la millor manera de recordar la meva mare. I les altres peces que he interpretat parlen també d’amor, perquè parlen de pares i fills, que és finalment allò a què dediquem aquest concert”, ha explicat Montserrat Martí.

Entre el públic assistent al concert hi havia moltes famílies de prematurs nascuts a Vall d’Hebron i representants de la societat civil i de les empreses col·laboradores de l’Hospital. La soprano ha ofert un emotiu final al convidar els nens a pujar a l’escenari per cantar, com a propina musical, “La tarántula”, de la sarsuela “La tempranica”.

Aquest ha estat el primer concert que Montserrat Martí ha realitzat després de la mort de la seva mare, Montserrat Caballé. El seu record ha presidit aquest concert solidari que ha estat presentat per la periodista Xantal Llavina, que ha destacat la importància del projecte “Amb tu, com a casa”. La Dra. Ana Ochoa de Echagüen, directora assistencial de Vall d’Hebron, ha explicat que a Catalunya neixen 4.000 nadons prematurs cada any i que l’objectiu de la campanya “Amb tu, com a casa” és crear un Centre de Neonatologia Avançada per als més de 1.000 nadons que es tracten a l’Hospital Vall Hebron. “La idea és que les famílies que hagin de passar un temps a l’Hospital com a conseqüència d’un naixement prematur, ho facin com a casa”. Per això “el nou centre comptarà amb habitacions d’ús individual per a les famílies de manera que puguin estar molt de temps amb el nadó sense haver de prescindir de l’assistència i les cures professionals necessàries”, ha afegit.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.