Montserrat Martí Caballé canta pels nens prematurs de Vall d’Hebron

Aquest diumenge, la soprano Montserrat Martí Caballé ha ofert un concert solidari per recaptar fons destinats a crear un nou Centre de Neonatologia Avançada a Vall d’Hebron.

19/11/2018

La reconeguda soprano Montserrat Martí Caballé ha ofert un emotiu concert a l’Auditori AXA de Barcelona destinat a captar fons per a la campanya “Amb tu, com a casa”, que té com a objectiu finançar un nou Centre de Neonatologia Avançada a Vall d’Hebron. La cantant, acompanyada per la pianista Anna Crexells, ha interpretat un repertori preparat especialment per la soprano amb peces que cantava conjuntament amb la seva mare, Montserrat Caballé.

Ha estat un concert per a tots els públics que ha inclòs fragments d’òpera d’Strauss, Puccini o Verdi, sarsuela de compositors com Granados i un bloc d’èxits internacionals amb Gershwin, Vangelis o Morricone, entre d’altres. “Interpretar les peces que havíem cantat juntes és la millor manera de recordar la meva mare. I les altres peces que he interpretat parlen també d’amor, perquè parlen de pares i fills, que és finalment allò a què dediquem aquest concert”, ha explicat Montserrat Martí.

Entre el públic assistent al concert hi havia moltes famílies de prematurs nascuts a Vall d’Hebron i representants de la societat civil i de les empreses col·laboradores de l’Hospital. La soprano ha ofert un emotiu final al convidar els nens a pujar a l’escenari per cantar, com a propina musical, “La tarántula”, de la sarsuela “La tempranica”.

Aquest ha estat el primer concert que Montserrat Martí ha realitzat després de la mort de la seva mare, Montserrat Caballé. El seu record ha presidit aquest concert solidari que ha estat presentat per la periodista Xantal Llavina, que ha destacat la importància del projecte “Amb tu, com a casa”. La Dra. Ana Ochoa de Echagüen, directora assistencial de Vall d’Hebron, ha explicat que a Catalunya neixen 4.000 nadons prematurs cada any i que l’objectiu de la campanya “Amb tu, com a casa” és crear un Centre de Neonatologia Avançada per als més de 1.000 nadons que es tracten a l’Hospital Vall Hebron. “La idea és que les famílies que hagin de passar un temps a l’Hospital com a conseqüència d’un naixement prematur, ho facin com a casa”. Per això “el nou centre comptarà amb habitacions d’ús individual per a les famílies de manera que puguin estar molt de temps amb el nadó sense haver de prescindir de l’assistència i les cures professionals necessàries”, ha afegit.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.