Dr. Héctor Boix Alonso

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Neonatologia

Metge/ssa

Sóc pediatre especialitzat en neonatologia i durant molts anys m'he dedicat a tractar els nounats més vulnerables. En particular, m'han interessat la neurologia neonatal i l'adaptació del prematur extrem a la vida extrauterina. Actualment, combino la meva tasca assistencial amb la investigació clínica i bàsica.

Currículum

Vaig nàixer a València on després de cursar el batxillerat al CEU San Pablo vaig ingressar a la Facultat de Medicina de València. Allà vaig cursar els primers quatre anys fins que, becat pel programa ECTS-ERASMUS, vaig completar els últims dos anys de Medicina a La Université Libre de Bruxelles (Bèlgica).

Vaig continuar la meva formació a Anglaterra, on vaig realitzar l'especialitat de Pediatria (subespecialitzant-me en neonatologia) i adquirint el MRCPCH el novembre del 2000. La major part de la meva formació la vaig realitzar a la regió de Londres, en particular al King's College Hospital on va començar el meu interès per la neurologia neonatal. El 2002 vaig treballar com Sènior Registrar al Monash Medical Centre de Melbourne (Austràlia) on vaig desenvolupar un interès per l'autoregulació dels fluxos cerebrals. Finalment, vaig tornar a Espanya i des de 2007 treballo a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

El meu camp d'interès és el sistema neurològic neonatal i la seva adaptació a la vida extrauterina tant en el prematur extrem com en altres patologies com l'hèrnia diafragmàtica congènita o les cardiopaties congènites. He realitzat diverses publicacions i conferències i he col·laborat en cursos sobre neuroprotecció, hipotèrmia terapèutica, convulsions, etc.

Sóc membre de la junta directiva de la Sociedad Española de Neonatología (SENeo) i membre de l'European Society for Paediatric Research (ESPR).
Héctor Boix Alonso

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Neonatologia

Metge/ssa

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Bioenginyeria, teràpia cel·lular i cirurgia en malformacions congènites

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.