Vintè aniversari de la Unitat d’Atenció Crohn i Colitis Ulcerosa (UACC)

Aquesta unitat d’atenció continuada ha organitzat un seminari sobre malalties inflamatòries intestinals dirigit als professionals d’atenció primària amb motiu de l’efemèride

08/02/2019

La Unitat d’Atenció Crohn i Colitis Ulcerosa (UACC) del Servei d’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha organitzat un seminari sobre malalties inflamatòries intestinals dirigit als professionals d’atenció primària amb motiu del seu 20è aniversari.  La UACC va inaugurar-se l’any 1999 amb l’objectiu de millorar l’assistència sanitària d’aquests pacients, que reben un model d’atenció centrada en la persona. Tot i que la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa es pateixen de per vida, existeixen molts tractaments per controlar-les.    

“La UACC és una unitat d’atenció continuada, apart dels horaris d’atenció presencial ofereix atenció telefònica, els pacients poden deixar els seus missatges i es contacta amb ells per resoldre les consultes”, explica el Dr. Francesc Casellas, coordinador de la UACC i investigador del VHIR (Vall d'Hebron Institut de Recerca). “Mantenim al màxim l’autonomia dels pacients, procurem que no hagin de venir per tot a l’hospital, i potenciem l’atenció telefònica”, afegeix.

D’aquesta manera es millora la qualitat de vida dels afectats per malalties inflamatòries intestinals i s’agilitza la seva atenció. “Això millora el control dels pacients si, per exemple,  s’han de fer canvis de tractament”, destaca el Dr. Francesc Casellas. Reaccionar de forma ràpida resulta crucial en malalties que cursen en forma de brots. La UACC atén 2500 persones afectades per Crohn i colitis ulcerosa tant de l’àrea territorial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, com de la resta de l’Estat.

Unitat pionera

LA UACC és pionera a Espanya en aquest tipus d’atenció contínua. És una unitat multidisciplinar, formada per digestòlegs i infermeres especialitzats en la malaltia inflamatòria intestinal, cirurgians, radiòlegs i experts en suport nutricional, entre d’altres.

El seminari que se celebrarà el 8 de febrer està orientat a què els professionals d’atenció primària coneguin la UACC i els avantatges que aquesta suposa per als pacients i el seu entorn. Altres intervencions estaran dedicades al diagnòstic de malalties inflamatòries intestinals i els seus criteris de gravetat, possibles complicacions que presenten, prevenció d’infeccions al pacient immunodeprimit i recomanacions de vida saludable.

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.