Vintè aniversari de la Unitat d’Atenció Crohn i Colitis Ulcerosa (UACC)

Aquesta unitat d’atenció continuada ha organitzat un seminari sobre malalties inflamatòries intestinals dirigit als professionals d’atenció primària amb motiu de l’efemèride

08/02/2019

La Unitat d’Atenció Crohn i Colitis Ulcerosa (UACC) del Servei d’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha organitzat un seminari sobre malalties inflamatòries intestinals dirigit als professionals d’atenció primària amb motiu del seu 20è aniversari.  La UACC va inaugurar-se l’any 1999 amb l’objectiu de millorar l’assistència sanitària d’aquests pacients, que reben un model d’atenció centrada en la persona. Tot i que la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa es pateixen de per vida, existeixen molts tractaments per controlar-les.    

“La UACC és una unitat d’atenció continuada, apart dels horaris d’atenció presencial ofereix atenció telefònica, els pacients poden deixar els seus missatges i es contacta amb ells per resoldre les consultes”, explica el Dr. Francesc Casellas, coordinador de la UACC i investigador del VHIR (Vall d'Hebron Institut de Recerca). “Mantenim al màxim l’autonomia dels pacients, procurem que no hagin de venir per tot a l’hospital, i potenciem l’atenció telefònica”, afegeix.

D’aquesta manera es millora la qualitat de vida dels afectats per malalties inflamatòries intestinals i s’agilitza la seva atenció. “Això millora el control dels pacients si, per exemple,  s’han de fer canvis de tractament”, destaca el Dr. Francesc Casellas. Reaccionar de forma ràpida resulta crucial en malalties que cursen en forma de brots. La UACC atén 2500 persones afectades per Crohn i colitis ulcerosa tant de l’àrea territorial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, com de la resta de l’Estat.

Unitat pionera

LA UACC és pionera a Espanya en aquest tipus d’atenció contínua. És una unitat multidisciplinar, formada per digestòlegs i infermeres especialitzats en la malaltia inflamatòria intestinal, cirurgians, radiòlegs i experts en suport nutricional, entre d’altres.

El seminari que se celebrarà el 8 de febrer està orientat a què els professionals d’atenció primària coneguin la UACC i els avantatges que aquesta suposa per als pacients i el seu entorn. Altres intervencions estaran dedicades al diagnòstic de malalties inflamatòries intestinals i els seus criteris de gravetat, possibles complicacions que presenten, prevenció d’infeccions al pacient immunodeprimit i recomanacions de vida saludable.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.