Vall d’Hebron recull més de 12 tones de roba usada per dotar-les d’una finalitat social

El tèxtil recuperat és un 16% més que l’any anterior i suposen 26.000 peces de roba que tindran una segona vida gràcies a Humana Fundación Pueblo para el Pueblo

15/02/2019

L’organització Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recollit 12.540 kg de tèxtil usat a tot el recinte de Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus el 2018. Aquestes donacions suposen un augment del 15,98% respecte a l’anterior, quan van recuperar-se 10.812 kilograms. És l’equivalent a 26.000 peces de roba que tindran una segona vida gràcies a programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia, i també serviran com a ajuda local al territori més proper.

Humana té instal·lats set contenidors distribuïts per Vall d’Hebron on els ciutadans que ho desitgin poden dipositar la roba, el calçat, complements i el tèxtil de la llar que no facin servir perquè tingui un nou ús. El servei és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i tractament dels residus urbans.

Iniciatives com les d’Humana, que porta reutilitzant roba des de 1987, permeten que el tèxtil que ja no es vulgui pugui tenir una finalitat social i, de pas, protegeix el medi ambient. Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, els gestors autoritzats només recuperen el 8,3% de la roba que els catalans rebutgen anualment. És una xifra molt lluny de l’objectiu del 55% fixat per la Unió Europea per al any vinent per a reciclar els residus municipals.

Share it:

Noticias relacionadas

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.