Vall d’Hebron recull més de 12 tones de roba usada per dotar-les d’una finalitat social

El tèxtil recuperat és un 16% més que l’any anterior i suposen 26.000 peces de roba que tindran una segona vida gràcies a Humana Fundación Pueblo para el Pueblo

15/02/2019

L’organització Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recollit 12.540 kg de tèxtil usat a tot el recinte de Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus el 2018. Aquestes donacions suposen un augment del 15,98% respecte a l’anterior, quan van recuperar-se 10.812 kilograms. És l’equivalent a 26.000 peces de roba que tindran una segona vida gràcies a programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia, i també serviran com a ajuda local al territori més proper.

Humana té instal·lats set contenidors distribuïts per Vall d’Hebron on els ciutadans que ho desitgin poden dipositar la roba, el calçat, complements i el tèxtil de la llar que no facin servir perquè tingui un nou ús. El servei és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i tractament dels residus urbans.

Iniciatives com les d’Humana, que porta reutilitzant roba des de 1987, permeten que el tèxtil que ja no es vulgui pugui tenir una finalitat social i, de pas, protegeix el medi ambient. Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, els gestors autoritzats només recuperen el 8,3% de la roba que els catalans rebutgen anualment. És una xifra molt lluny de l’objectiu del 55% fixat per la Unió Europea per al any vinent per a reciclar els residus municipals.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.