El Carnestoltes arriba a l’Hospital Vall d’Hebron per als nens i nenes que rebin sang

Les bosses de sang transfoses seran especials: estaran disfressades de superherois i superheroïnes de la sang

28/02/2019

El Carnestoltes arriba demà al Banc de Sang de l'Hospital de l'Hospital Vall d'Hebron amb una celebració ben especial: les bosses de sang que seran transfoses als nens i nenes ingressats, estaran disfressades de superherois i superheroïnes de la sang.

D'aquesta manera, l'hospital i el Banc de Sang volen fer arribar l'esperit del Carnestoltes i contribuir a millorar la situació emocional dels infants que pateixen malalties que necessiten transfusions, un procés que requereix força estona ja que generalment a cada nen o nena se'ls transfon més d'un component al dia.

Més de 1.100 nens necessiten sang

Cada dia, a Catalunya tres nens reben sang. L’any passat, el Banc de Sang va comptabilitzar 7.716 transfusions a un total de 1.122 nens i nenes menors d’edat. L’Hospital Vall d’Hebron és el centre on es fan més transfusions a infants, amb una mitjana diària de 17 transfusions de sang que van destinats a no més de 2 nens.

Cal tenir en compte que les demandes de sang per transfondre a nens són majoritàriament per a casos amb risc d’hemorràgia, el 51%, i per a nens i nenes amb malalties oncològiques o hematològiques. La resta de la sang que distribueix el Banc de Sang és per a anèmies, agudes causades per hemorràgia, un 15%, o cròniques associades a certes malalties, un 11%.

Una donació ajuda a tres persones

Cada donació de sang se separa en tres components: glòbuls vermellsplasma i plaquetes. Cada un d’aquests components pot anar a un pacient diferent. Així, de les 21 transfusions diàries fetes de mitjana cada dia als menors ingressats als centres hospitalaris de Catalunya, 10 bosses corresponien a glòbuls vermells, 8 a plaquetes i gairebé 3, a plasma.

Pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 70 anys que estigui bé de salut i pesi més de 50 quilos. A Vall d’Hebron hi ha un espai de donació obert de dilluns a divendres de 8.30 a 20 i els dissabtes de 10 a 20 hores.

 

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.