El Carnestoltes arriba a l’Hospital Vall d’Hebron per als nens i nenes que rebin sang

Les bosses de sang transfoses seran especials: estaran disfressades de superherois i superheroïnes de la sang

28/02/2019

El Carnestoltes arriba demà al Banc de Sang de l'Hospital de l'Hospital Vall d'Hebron amb una celebració ben especial: les bosses de sang que seran transfoses als nens i nenes ingressats, estaran disfressades de superherois i superheroïnes de la sang.

D'aquesta manera, l'hospital i el Banc de Sang volen fer arribar l'esperit del Carnestoltes i contribuir a millorar la situació emocional dels infants que pateixen malalties que necessiten transfusions, un procés que requereix força estona ja que generalment a cada nen o nena se'ls transfon més d'un component al dia.

Més de 1.100 nens necessiten sang

Cada dia, a Catalunya tres nens reben sang. L’any passat, el Banc de Sang va comptabilitzar 7.716 transfusions a un total de 1.122 nens i nenes menors d’edat. L’Hospital Vall d’Hebron és el centre on es fan més transfusions a infants, amb una mitjana diària de 17 transfusions de sang que van destinats a no més de 2 nens.

Cal tenir en compte que les demandes de sang per transfondre a nens són majoritàriament per a casos amb risc d’hemorràgia, el 51%, i per a nens i nenes amb malalties oncològiques o hematològiques. La resta de la sang que distribueix el Banc de Sang és per a anèmies, agudes causades per hemorràgia, un 15%, o cròniques associades a certes malalties, un 11%.

Una donació ajuda a tres persones

Cada donació de sang se separa en tres components: glòbuls vermellsplasma i plaquetes. Cada un d’aquests components pot anar a un pacient diferent. Així, de les 21 transfusions diàries fetes de mitjana cada dia als menors ingressats als centres hospitalaris de Catalunya, 10 bosses corresponien a glòbuls vermells, 8 a plaquetes i gairebé 3, a plasma.

Pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 70 anys que estigui bé de salut i pesi més de 50 quilos. A Vall d’Hebron hi ha un espai de donació obert de dilluns a divendres de 8.30 a 20 i els dissabtes de 10 a 20 hores.

 

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.