Pneumòlegs nacionals i internacionals debaten a Vall d’Hebron sobre malalties pulmonars intersticials

Una de les claus de l’èxit del simposi, que se celebra des de 1987, és el seu enfocament eminentment pràctic, amb el debat de cinc casos clínics des de la perspectiva dels clínics, els patòlegs i els radiòlegs

15/03/2019

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha acollit avui el XXXIII Simposi Internacional de Malaltia  Pulmonar Intersticial, que organitza el Servei de Pneumologia des de 1987 i és un dels més veterans en aquest àmbit. Està dirigit a aquells professionals que atenen als pacients amb aquestes patologies respiratòries, així com a aquells que volen ampliar la seva formació teòrica amb coneixements de la pràctica clínica.

“Revisem les guies actuals de diagnòstic i tractament, convidem experts de reconegut prestigi internacional i discutim casos clínics”, resumeix el Dr. Jaume Ferrer, cap de Pneumologia de Vall d’Hebron i un dels organitzadors del simposi juntament amb el Dr. Ferran Morell, pneumòleg del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i la Dra. Ana Villar, metgessa adjunta de Vall d’Hebron, dedicada a les consultes extrahospitalàries (CAP) i a la malaltia pulmonar intersticial.

Enguany, el Simposi Internacional de Malaltia Intersticial ha tingut com a convidats internacionals el Dr. Lucio Calandriello, que ha dedicat les seves intervencions a la fibrosi pulmonar idiopàtica i la pneumonitis per hipersensibilitat, i la Dra. Sara Tomassetti, que ha parlat sobre el paper de la criobiòpsia en el diagnòstic patològic de la fibrosi pulmonar idiopàtica. Gran part del matí ha estat dedicada a la discussió de cinc casos clínics des de la triple perspectiva dels clínics, els patòlegs i els radiòlegs.

L’enfocament eminentment pràctic del simposi, juntament amb la seva especificitat i el reconeixement internacional amb què compta són les claus del seu èxit, creu el Dr. Jaume Ferrer. L’estat actual del maneig terapèutic en la sarcoïdosi, a càrrec del Dr. Jacobo Sellarés, i la necessitat d’un tractament antifibròtic en la pneumonitis per hipersensibilitat han estat altres qüestions a debat.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.