Pneumòlegs nacionals i internacionals debaten a Vall d’Hebron sobre malalties pulmonars intersticials

Una de les claus de l’èxit del simposi, que se celebra des de 1987, és el seu enfocament eminentment pràctic, amb el debat de cinc casos clínics des de la perspectiva dels clínics, els patòlegs i els radiòlegs

15/03/2019

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha acollit avui el XXXIII Simposi Internacional de Malaltia  Pulmonar Intersticial, que organitza el Servei de Pneumologia des de 1987 i és un dels més veterans en aquest àmbit. Està dirigit a aquells professionals que atenen als pacients amb aquestes patologies respiratòries, així com a aquells que volen ampliar la seva formació teòrica amb coneixements de la pràctica clínica.

“Revisem les guies actuals de diagnòstic i tractament, convidem experts de reconegut prestigi internacional i discutim casos clínics”, resumeix el Dr. Jaume Ferrer, cap de Pneumologia de Vall d’Hebron i un dels organitzadors del simposi juntament amb el Dr. Ferran Morell, pneumòleg del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i la Dra. Ana Villar, metgessa adjunta de Vall d’Hebron, dedicada a les consultes extrahospitalàries (CAP) i a la malaltia pulmonar intersticial.

Enguany, el Simposi Internacional de Malaltia Intersticial ha tingut com a convidats internacionals el Dr. Lucio Calandriello, que ha dedicat les seves intervencions a la fibrosi pulmonar idiopàtica i la pneumonitis per hipersensibilitat, i la Dra. Sara Tomassetti, que ha parlat sobre el paper de la criobiòpsia en el diagnòstic patològic de la fibrosi pulmonar idiopàtica. Gran part del matí ha estat dedicada a la discussió de cinc casos clínics des de la triple perspectiva dels clínics, els patòlegs i els radiòlegs.

L’enfocament eminentment pràctic del simposi, juntament amb la seva especificitat i el reconeixement internacional amb què compta són les claus del seu èxit, creu el Dr. Jaume Ferrer. L’estat actual del maneig terapèutic en la sarcoïdosi, a càrrec del Dr. Jacobo Sellarés, i la necessitat d’un tractament antifibròtic en la pneumonitis per hipersensibilitat han estat altres qüestions a debat.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.