Celebrem la I Jornada de Reumatologia Pediàtrica

Coincidint amb el Dia Internacional de les Malalties Reumàtiques que afecten nens i joves contribuïm a la seva divulgació per tal de millorar el seu diagnòstic i tractament

18/03/2019

Avui se celebra la I Jornada de Reumatologia Pediàtrica, dirigida als professionals (pediatres, traumatòlegs, oftalmòlegs, personal d’infermeria...) que tenen cura d’aquests pacients. En el decurs de la jornada es repassaran algunes de les malalties més freqüents dins aquest grup, com l’artritis idiopàtica juvenil, de la qual cada any es registren entre 6,9 i 10 casos nous de menors de 16 anys a Catalunya. Entre les poc freqüents, d’una banda s’abordaran dins del grup de les malalties sistèmiques malalties com el lupus eritematós sistèmic (LES), la dermatomiositis i les vasculitis juvenils i, d’altra banda, les malalties autoinflamatòries.

“Afortunadament són malalties poc freqüents però el diagnòstic precoç és fonamental, un retard al diagnòstic pot derivar en una lesió articular que no sigui reversible i comportar un grau de minusvàlua al pacient”, explica la Dra. Estefanía Moreno, adjunta de Reumatologia Pediàtrica i organitzadora de la jornada juntament amb la Dra. Mireia López. La jornada coincideix amb el el Dia Internacional de les Malalties Reumàtiques que afecten nens i joves. 

La Unitat de Reumatologia Pediàtrica de Vall d’Hebron és un referent en tot l’Estat en relació a l’artritis idiopàtica juvenil i altres malalties sistèmiques i de l’aparell locomotor i registra un elevat nombre de sol·licituds d’estades formatives.

A la I Jornada de Reumatologia Pediàtrica també s’ha analitzat la importància de la infermeria en la cura d’aquests pacients. Els principals especialistes implicats en el maneig d’aquestes patologies, ens parlaran d’entitats clíniques relacionades amb la patologia reumàtica infantil. Així, la Dra. Nieves Martin, oftalmòloga pediàtrica, abordarà el tema de les uveïtis, el Dr. Gorka Knörr, traumatòleg pediàtric, ens parlarà del maneig del maluc dolorós en el nen i per últim s’exposaran casos clínics per analitzar la imatge en la valoració articular, en una xerrada a càrrec del Dr. Lluís Riera, de radiologia pediàtrica.

Amb aquesta primera jornada, es pretén sensibilitzar a tots els professionals envers les malalties reumàtiques pediàtriques remarcant quins són els signes clau que ens han de fer pensar en elles per tal de fer un diagnòstic precoç i un ràpid abordatge terapèutic.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.