Celebrem la I Jornada de Reumatologia Pediàtrica

Coincidint amb el Dia Internacional de les Malalties Reumàtiques que afecten nens i joves contribuïm a la seva divulgació per tal de millorar el seu diagnòstic i tractament

18/03/2019

Avui se celebra la I Jornada de Reumatologia Pediàtrica, dirigida als professionals (pediatres, traumatòlegs, oftalmòlegs, personal d’infermeria...) que tenen cura d’aquests pacients. En el decurs de la jornada es repassaran algunes de les malalties més freqüents dins aquest grup, com l’artritis idiopàtica juvenil, de la qual cada any es registren entre 6,9 i 10 casos nous de menors de 16 anys a Catalunya. Entre les poc freqüents, d’una banda s’abordaran dins del grup de les malalties sistèmiques malalties com el lupus eritematós sistèmic (LES), la dermatomiositis i les vasculitis juvenils i, d’altra banda, les malalties autoinflamatòries.

“Afortunadament són malalties poc freqüents però el diagnòstic precoç és fonamental, un retard al diagnòstic pot derivar en una lesió articular que no sigui reversible i comportar un grau de minusvàlua al pacient”, explica la Dra. Estefanía Moreno, adjunta de Reumatologia Pediàtrica i organitzadora de la jornada juntament amb la Dra. Mireia López. La jornada coincideix amb el el Dia Internacional de les Malalties Reumàtiques que afecten nens i joves. 

La Unitat de Reumatologia Pediàtrica de Vall d’Hebron és un referent en tot l’Estat en relació a l’artritis idiopàtica juvenil i altres malalties sistèmiques i de l’aparell locomotor i registra un elevat nombre de sol·licituds d’estades formatives.

A la I Jornada de Reumatologia Pediàtrica també s’ha analitzat la importància de la infermeria en la cura d’aquests pacients. Els principals especialistes implicats en el maneig d’aquestes patologies, ens parlaran d’entitats clíniques relacionades amb la patologia reumàtica infantil. Així, la Dra. Nieves Martin, oftalmòloga pediàtrica, abordarà el tema de les uveïtis, el Dr. Gorka Knörr, traumatòleg pediàtric, ens parlarà del maneig del maluc dolorós en el nen i per últim s’exposaran casos clínics per analitzar la imatge en la valoració articular, en una xerrada a càrrec del Dr. Lluís Riera, de radiologia pediàtrica.

Amb aquesta primera jornada, es pretén sensibilitzar a tots els professionals envers les malalties reumàtiques pediàtriques remarcant quins són els signes clau que ens han de fer pensar en elles per tal de fer un diagnòstic precoç i un ràpid abordatge terapèutic.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.