El Curs de Patologia Endocrina Mèdic-Quirúrgica arriba a la 25a edició

Dirigit a endocrinòlegs, metges de família, residents i professionals d'infermeria, destaca pel seu caràcter transversal i imminentment pràctic, que l’ha portat a consolidar-se com un dels més veterans de l’especialitat.

16/04/2019

El Curs de Patologia Endocrina Mèdic-Quirúrgica de Vall d’Hebron va celebrar la seva 25 edició el passat 4 i 5 d’abril  amb rècord d’assistència (més de 90 participants inscrits). Dirigit a endocrinòlegs, metges de família, residents i professionals d'infermeria, destaca pel seu caràcter transversal i imminentment pràctic, que l’ha portat a consolidar-se com un dels més veterans de l’especialitat, segons valora el Dr. Rafael Simó, cap del Servei d’Endocrinologia i Nutrició. “Els professionals vénen a reciclar-se i aprendre les últimes novetats en malalties com la diabetis, els tumors hipofisiaris o l’hiperparatiroïdisme primari”, assenyala.

En el programa d’enguany ha tingut un paper destacat l’obesitat: s’ha abordat des del seu tractament en la infantesa i l’adolescència fins com afecta la gent gran. També l’impacte de les noves tecnologies en l’endocrinologia. I ha estat objecte d’anàlisi el pàncrees artificial, que incorpora un sensor de glucosa i administra al pacient de forma automàtica la dosis d’insulina que li cal. 

“Ens trobem amb pacients diabètics que venen amb l’smartphone connectat a un sensor de glucèmia. Cal que els metges i el personal d’infermeria estiguin actualitzats i sàpiguen resoldre els reptes tecnològics, i això no és fàcil, ja que aquesta tecnologia evoluciona de forma molt dinàmica”, reflexiona el Dr. Rafael Simó. Es tracta d’una qüestió present en el dia a dia de les consultes, afegeix, que en els pròxims anys anirà en augment.

 

Promovent l’autonomia i l’educació sanitària dels pacients

El Servei d’Endocrinologia i Nutrició compta amb un Hospital de Dia que atén pacients amb malalties cròniques que fins ara requerien ingrés hospitalari, però que ara poden rebre el tractament de manera ambulatòria. És el cas, per exemple, dels pacients diabètics amb descompensacions agudes. També organitza periòdicament cursos de formació dirigits a ells i les seves famílies, per tal de millorar la qualitat de vida i promoure l’autocura.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.