El Curs de Patologia Endocrina Mèdic-Quirúrgica arriba a la 25a edició

Dirigit a endocrinòlegs, metges de família, residents i professionals d'infermeria, destaca pel seu caràcter transversal i imminentment pràctic, que l’ha portat a consolidar-se com un dels més veterans de l’especialitat.

16/04/2019

El Curs de Patologia Endocrina Mèdic-Quirúrgica de Vall d’Hebron va celebrar la seva 25 edició el passat 4 i 5 d’abril  amb rècord d’assistència (més de 90 participants inscrits). Dirigit a endocrinòlegs, metges de família, residents i professionals d'infermeria, destaca pel seu caràcter transversal i imminentment pràctic, que l’ha portat a consolidar-se com un dels més veterans de l’especialitat, segons valora el Dr. Rafael Simó, cap del Servei d’Endocrinologia i Nutrició. “Els professionals vénen a reciclar-se i aprendre les últimes novetats en malalties com la diabetis, els tumors hipofisiaris o l’hiperparatiroïdisme primari”, assenyala.

En el programa d’enguany ha tingut un paper destacat l’obesitat: s’ha abordat des del seu tractament en la infantesa i l’adolescència fins com afecta la gent gran. També l’impacte de les noves tecnologies en l’endocrinologia. I ha estat objecte d’anàlisi el pàncrees artificial, que incorpora un sensor de glucosa i administra al pacient de forma automàtica la dosis d’insulina que li cal. 

“Ens trobem amb pacients diabètics que venen amb l’smartphone connectat a un sensor de glucèmia. Cal que els metges i el personal d’infermeria estiguin actualitzats i sàpiguen resoldre els reptes tecnològics, i això no és fàcil, ja que aquesta tecnologia evoluciona de forma molt dinàmica”, reflexiona el Dr. Rafael Simó. Es tracta d’una qüestió present en el dia a dia de les consultes, afegeix, que en els pròxims anys anirà en augment.

 

Promovent l’autonomia i l’educació sanitària dels pacients

El Servei d’Endocrinologia i Nutrició compta amb un Hospital de Dia que atén pacients amb malalties cròniques que fins ara requerien ingrés hospitalari, però que ara poden rebre el tractament de manera ambulatòria. És el cas, per exemple, dels pacients diabètics amb descompensacions agudes. També organitza periòdicament cursos de formació dirigits a ells i les seves famílies, per tal de millorar la qualitat de vida i promoure l’autocura.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.