Les principals novetats en cirurgia endovascular a Vall d'Hebron

Gairebé 200 persones van participar a la 13 edició del Curs Endovascular Vall d’Hebron. Especialistes d'Estats Units, Bèlgica o França van tractar les últimes novetats i tècniques en cirurgia endovascular.

03/03/2017

La 13 edició del Curs Endovascular Vall d’Hebron va aplegar entre els dies 16 i 17 de febrer bona part dels experts més destacats en patologia aòrtica a l’àmbit estatal i internacional. Gairebé 200 persones van seguir les ponències de figures vingudes dels Estats Units, Bèlgica, França, Itàlia, Alemanya, Portugal i Espanya, que van tractar les últimes novetats i tècniques en cirurgia endovascular. El curs va estar organitzat pel Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular Vall d’Hebron, dirigit pel Dr. Sergi Bellmunt, amb la col·laboració del Servei de Cardiologia i del Servei de Cirurgia Cardíaca.

 

El curs tornava a realitzar-se després de dos anys d’aturada, amb la voluntat de ser de nou una cita de referència per als especialistes en aquest camp. Per fer-ho, els organitzadors van apostar per portar a Vall d’Hebron experts mundials en aquests procediments per realitzar xerrades i intervencions en directe. En aquest sentit, el Dr. Bellmunt ha apuntat que “amb aquest curs, el Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular s’ha tornat a situar entre els serveis de referència a la cirurgia endovascular de l’Estat”.

 

A més, aquesta edició ha estat la primera realitzada al nou bloc quirúrgic del centre, fet que va permetre aprofitar la tecnologia de transmissió d’imatge en alta qualitat des dels quiròfans a l’auditori on els assistents seguien el curs. En aquest sentit, va ser vital la col·laboració dels professionals d’infermeria, del Servei d’Anestesiologia i Reanimació i d’altres serveis de suport com informàtica i electromedicina.

 

 

Patologia de l’aorta 

El curs es va centrar en el tractament endovascular de la patologia de l’aorta. Es van analitzar totes les tècniques que s’utilitzen, fent especial atenció al tractament de la crossa aòrtica, des del vessant dels procediments de cirurgia cardíaca i endovascular. També es van tractar els utilitzats a la patologia aòrtica visceral i l’aplicació de tècniques d’imatge des del quiròfan, com ara les tècniques d’imatge intravascular (IVUS), i la utilització de sutura mecànica endovascular. El curs té assegurada la continuïtat amb una nova edició l’any 2018.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.