Dra. Ana Belén Méndez Fernández

Institucions

Hospital General

Cardiologia

Sóc coordinadora de la Unitat d'Insuficiència Cardíaca de l'Hospital Vall d'Hebron i, responsable d’una consulta externa de cardiologia clínica al CAP Sant Andreu. El meu interès fonamental és la insuficiència cardíaca avançada, i els dispositius d'assistència ventricular.

Currículum

Nascuda a Barcelona l'any 1981, em vaig formar com cardiòloga a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona (2006-2011) per, posteriorment, continuar la meva formació en la Unitat d'Insuficiència Cardíaca de l'esmentat centre. Vaig realitzar una estada d'uns mesos en el Heart and Vascular Center a Philadelphia (USA) amb una beca per a Estades de Facultatius a Centres d'Excel·lència de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i de la ISHLT (International Society for Heart & Lung Transplantation).

A la meva tornada he repartit la meva activitat assistencial entre l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital General de Catalunya, a més del meu projecte de tesi doctoral: "Models predictius de mortalitat i reingrés en pacients amb insuficiència cardíaca crònica amb fracció d'ejecció intermèdia i preservada", que vaig defensar a finals de l'any 2018.

Sóc membre de la secció d'insuficiència cardíaca i trasplantament de la Sociedad Española de Cardiología, així com del grup d'insuficiència cardíaca de la Societat Catalana de Cardiologia. Formo part també del grup de treball del Heart Failure Specialists of Tomorrow (HOT) de la Societat Europea de Cardiologia.

Aquest any 2019 m'he incorporat a la Unitat d'Insuficiència Cardíaca de l'Hospital Vall d'Hebron amb la il·lusió de continuar endavant amb un projecte que porta ja una trajectòria de 10 anys.

La insuficiència cardíaca és un camp en continu creixement, amb un gran ventall de possibilitats terapèutiques que oferir als nostres pacients.
Ana Belén Méndez Fernández

Institucions

Hospital General

Cardiologia

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a postdoctoral

Malalties cardiovasculars

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.