Xavi Vallès aconsegueix més de 36.000 euros per a la recerca en tumors pediàtrics del sistema nerviós

El Xavi Vallès és un pacient oncològic que va posar en marxar el projecte “De l’hospital a la catedral” per aconseguir fons per a la recerca en teràpies per a tumors pediàtrics del sistema nerviós.

13/05/2019

El Xavi Vallès ha aconseguit 36.955,75 euros per impulsar la recerca en teràpies per a tumors pediàtrics del sistema nerviós. Com explica ell mateix, “aquest projecte va néixer mentre jo rebia tractament amb quimioteràpia. Vaig veure que la recerca en oncologia infantil necessita ajuda”. Per aquest motiu, el Xavi Vallès va posar en marxa una iniciativa de crowfunding dins del seu projecte “De l’hospital a la catedral”, amb la qual ha aconseguit 36.955,75 euros que aniran destinats al grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i l'Adolescència del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), que té una línia de recerca per a desenvolupar noves teràpies per a tumors pediàtrics del sistema nerviós. Aquest grup està liderat pel Dr. Josep Sánchez de Toledo Codina i entre els investigadors principals es troben la Dra. Soledad Gallego, que també és cap del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica de Vall d’Hebron; el Dr. Josep Roma, i el Dr. Miquel Segura. 

Els diners aconseguits pel Xavi Vallès contribuiran a finançar l’esmentat projecte, que té com a objectiu caracteritzar línies cel·lulars existents i establir models que imitin els càncers infantils en ratolins, i l’avaluació de noves teràpies, com les basades en agents lipídics. Concretament, el grup vol crear models de ratolí ortotòpics a partir línies cel·lulars derivades del pacient. Gràcies a aquest tipus de models murins, les cèl·lules tumorals del pacient s’implanten en ratolins, al mateix òrgan o zona anatòmica del tumor originari. D’aquesta manera, es poden testar possibles tractaments en els ratolins, abans que en el pacient, evitant la seva exposició a teràpies inefectives.

Com a part del seu projecte “De l’hospital a la catedral”, el Xavi Vallès volia pedalejar des de l’Hospital Vall d’Hebron a la Catedral de Santiago en bicicleta. “Volia fer el Camí de Sant Jaume en bicicleta i començar el dia 16 de maig, però, malauradament, he d’ajornar aquest projecte per motius de salut”. Un parèntesi que el Xavi Vallès espera que sigui el més curt possible per reprendre aquest repte, però ell continua en actiu amb el projecte solidari.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.