Xavi Vallès aconsegueix més de 36.000 euros per a la recerca en tumors pediàtrics del sistema nerviós

El Xavi Vallès és un pacient oncològic que va posar en marxar el projecte “De l’hospital a la catedral” per aconseguir fons per a la recerca en teràpies per a tumors pediàtrics del sistema nerviós.

13/05/2019

El Xavi Vallès ha aconseguit 36.955,75 euros per impulsar la recerca en teràpies per a tumors pediàtrics del sistema nerviós. Com explica ell mateix, “aquest projecte va néixer mentre jo rebia tractament amb quimioteràpia. Vaig veure que la recerca en oncologia infantil necessita ajuda”. Per aquest motiu, el Xavi Vallès va posar en marxa una iniciativa de crowfunding dins del seu projecte “De l’hospital a la catedral”, amb la qual ha aconseguit 36.955,75 euros que aniran destinats al grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i l'Adolescència del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), que té una línia de recerca per a desenvolupar noves teràpies per a tumors pediàtrics del sistema nerviós. Aquest grup està liderat pel Dr. Josep Sánchez de Toledo Codina i entre els investigadors principals es troben la Dra. Soledad Gallego, que també és cap del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica de Vall d’Hebron; el Dr. Josep Roma, i el Dr. Miquel Segura. 

Els diners aconseguits pel Xavi Vallès contribuiran a finançar l’esmentat projecte, que té com a objectiu caracteritzar línies cel·lulars existents i establir models que imitin els càncers infantils en ratolins, i l’avaluació de noves teràpies, com les basades en agents lipídics. Concretament, el grup vol crear models de ratolí ortotòpics a partir línies cel·lulars derivades del pacient. Gràcies a aquest tipus de models murins, les cèl·lules tumorals del pacient s’implanten en ratolins, al mateix òrgan o zona anatòmica del tumor originari. D’aquesta manera, es poden testar possibles tractaments en els ratolins, abans que en el pacient, evitant la seva exposició a teràpies inefectives.

Com a part del seu projecte “De l’hospital a la catedral”, el Xavi Vallès volia pedalejar des de l’Hospital Vall d’Hebron a la Catedral de Santiago en bicicleta. “Volia fer el Camí de Sant Jaume en bicicleta i començar el dia 16 de maig, però, malauradament, he d’ajornar aquest projecte per motius de salut”. Un parèntesi que el Xavi Vallès espera que sigui el més curt possible per reprendre aquest repte, però ell continua en actiu amb el projecte solidari.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.