We are a leading healthcare campus encompassing all fields of health: from healthcare and research to teaching and management.
Professionalism, commitment and research by professionals on the Campus are the key elements in offering patients excellent care.
We are committed to research as a tool to provide solutions to the daily challenges we face in the field of medical healthcare.
Thanks to our healthcare, teaching and research potential, we work to incorporate new knowledge to generate value for patients, professionals and the organization itself.
We generate, transform and transmit knowledge in all areas of the health sciences, helping to train the professionals of the future.
We are defined by our vocation for communication. We invite you to share everything that happens at Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus, and our doors are always open.
Hospital donations
Research donations
Aquest estudi aborda la capacitat que té la recerca que es fa al Campus Vall d’Hebron de transcendir en millores assistencials i sanitàries. S’han recollit 17 casos d’èxit, que s’han dut a la pràctica a Vall d’Hebron i que han contribuït a millores en la prevenció, el diagnòstic i el tractament de malalties.
El Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) han presentat avui l’ Estudi exploratori de l’impacte de la recerca a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el primer estudi realitzat a l’Estat per avaluar l’impacte de la recerca en un centre hospitalari.S’emmarca dins la sèrie de monogràfics SARIS de “Recerca que Transforma” d’AQuAS.
Les polítiques científiques europees i dels països del nostre entorn donen cada vegada més importància a l’impacte demostrable de la recerca que es duu a terme. Però malgrat que estudis internacionals demostren que els hospitals que fan recerca tenen millors resultats assistencials, cal ser capaços de demostrar aquesta contribució i millorar-ne l’organització, les capacitats i l’orientació estratègica cap a l’impacte. En aquest context, AQuAS, en col·laboració amb el VHIR, han elaborat conjuntament aquest estudi per abordar la capacitat que té la recerca que es fa al Campus Vall d’Hebron de transcendir en millores assistencials i sanitàries tant al mateix hospital com a qualsevol centre sanitari.
S’han recollit 17 casos d’èxit, que s’han realitzat en el Campus i que han portat a millores en la prevenció, el diagnòstic i el tractament de malalties. Fruit d’aquest treball també s’han identificat una sèrie de factors facilitadors de l’èxit en els resultats assistencials. D’altra banda, també es descriuen algunes noves accions i direccions orientades a reforçar les capacitats, l’estratègia i el lideratge en aquest aspecte.
Un cop analitzats els 17 casos d’èxit podem afirmar que en molts casos, malgrat que no es pot parlar d’atribució directa, sí que és evident la contribució de la recerca en la pràctica assistencial. A més, els casos estudiats suggereixen que com més enfocat a la pràctica i a les necessitats dels usuaris sigui l’estudi, més fàcil serà que tingui una contribució en la pràctica assistencial.
Els resultats dels casos estudiats es van classificar en tres categories: prevenció, diagnòstic i tractament. En la categoria de millores en la prevenció l’informe recull quatre bons exemples de recerca:
En la categoria de millores en el diagnòstic es van detectar set casos d’èxit:
En la categoria de millores en el tractament han estat sis els casos d’èxit recollits:
Tots aquests projectes que s’han dut a la pràctica a Vall d’Hebron han permès millorar els resultats assistencials. Tot i que no s’ha pogut fer cap avaluació de quin és el resultat final d’aquests casos, en la majoria s’estimen uns beneficis, a llarg termini, conseqüència de l’aplicació en la pràctica diària dels resultats i que podrien portar d’una manera genèrica a: més diagnòstics veritables positius, menys exploracions i intervencions innecessàries, una taxa més baixa de complicacions, una reducció en la xifra d’ingressos hospitalaris i estades injustificades i una despesa econòmica menor.
D’altra banda els casos presentats en aquest estudi han ajudat a detectar alguns factors comuns que poden contribuir a la translació de la recerca a la pràctica. Aquests factors facilitadors són el disseny de projectes amb un clar enfocament pràctic, és a dir, orientats a la resolució de problemes; que siguin col·laboratius entre diferents serveis, hospitals, etc.; i que hi estiguin implicats equips multidisciplinaris des d’investigadors i clínics a decisors del sistema assistencial; i, per últim, que comptin en la recerca amb la participació de potencials beneficiaris dels resultats.
L’evidència conclou que per assolir més impacte cal la implicació (engagement) de les “parts interessades” en la priorització, l’execució i l’avaluació de la recerca.
El VHIR, juntament amb AQuAS, ha iniciat un camí cap a la orientació a l’impacte de la recerca, posicionant-nos com a centre referent en aquest àmbit, tenint com a principal motor el nostre deure amb la ciutadania i amb nosaltres mateixos.
By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights". Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute. Purpose: Manage the user’s contact information. Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy. Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use. Source: The interested party themselves.