El programa d·Health entra en la seva recta final

Els quatre fellows del programa de postgrau d·HEALTH Barcelona que han fet la immersió al Servei de Psiquiatria de Vall d’Hebron ja han triat les 12 idees finalistes i ara entren en el procés per escollir la definitiva i trobar i desenvolupar una solució innovadora per resoldre-la

02/07/2019

Detectar necessitats clíniques no resoltes durant una estada de dos mesos  veient en profunditat el funcionament del Servei de Psiquiatria de Vall d’Hebron, per a seleccionar-ne tan sols una i desenvolupar-ne una solució. És la difícil equació a la qual s’enfronten els quatre fellows del programa de postgrau d·HEALTH Barcelona, impulsat per Biocat dins de la seva línia de desenvolupament de talent Moebio, que vol formar futurs emprenedors i innovadors en el sector de la salut. I que estan a punt de resoldre.

L’enginyera biomèdica Laura Escot, l’optometrista Adenay Padilla, la biòloga Petra Stockinger i el professional del màrqueting i la comunicació Rodolfo Texeira ja han triat les 12 idees finalistes i ara iniciaran un procés per a escollir la definitiva i trobar i desenvolupar una solució innovadora per a resoldre-la. En total, els quatre estudiants seleccionats per fer una immersió a Vall d’Hebron van apuntar més de 150 necessitats clíniques no resoltes i més de 100 necessitats del funcionament del servei  que per mitjà de protocols o procediments podrien agilitzar-se, o sistemes informàtics i espais físics que, amb algunes modificacions, s’adaptarien millor al pacient.

En la reunió TOP 12, mantinguda el juny passat, Laura Escot, Adenay Padilla, Petra Stockinger i Rodolfo Texeira van defensar aquelles dotze idees que, al seu judici, valdria més la pena desenvolupar. Personal del servei va assistir a l’acte per donar la seva opinió i valorar-ne l’interès clínic i de mercat. D’aquesta dotzena, ha de sortir el projecte escollit per l’equip per seguir desenvolupant durant el programa.

L’últim pas del programa d·HEALTH serà la presentació de l’Improvement Report, un document que resumeix les seves impressions de l’estada al Servei de Psiquiatria de Vall d’Hebron i recull totes les necessitats detectades durant la immersió clínica sobre processos, espais, satisfacció del pacient, etc. La trobada, que tindrà lloc al setembre, comptarà amb la presència de personal sanitari del Servei de Psiquaitria de Vall d’Hebron, membres d’innovació del VHIR i de l’hospital, i representants de l’equip directiu de l’hospital, per tal de prendre nota dels suggeriments dels futurs emprenedors.

50 fellows en cinc anys

Al llarg dels seus cinc anys d’història, un total de 50 alumnes han participat a d·HEALTH Barcelona: el 90% han trobat feina en el sector salut i el 48% estan al davant del seu projecte empresarial. El programa impacta cada any a més de 1.100 persones del sistema de salut entre personal sanitari i hospitalari, pacients, mentors, venture capital, centres de recerca i tecnològics i altres actors clau.

A més, el d·HEALTH Barcelona forma part del programa Innovation Fellowships de la iniciativa europea EIT Health, fet que permet als alumnes realitzar mobilitat internacional amb altres programes i formar part de l’extensa xarxa europea EIT Alumni un cop finalitzat el programa.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.