El programa d·Health entra en la seva recta final

Els quatre fellows del programa de postgrau d·HEALTH Barcelona que han fet la immersió al Servei de Psiquiatria de Vall d’Hebron ja han triat les 12 idees finalistes i ara entren en el procés per escollir la definitiva i trobar i desenvolupar una solució innovadora per resoldre-la

02/07/2019

Detectar necessitats clíniques no resoltes durant una estada de dos mesos  veient en profunditat el funcionament del Servei de Psiquiatria de Vall d’Hebron, per a seleccionar-ne tan sols una i desenvolupar-ne una solució. És la difícil equació a la qual s’enfronten els quatre fellows del programa de postgrau d·HEALTH Barcelona, impulsat per Biocat dins de la seva línia de desenvolupament de talent Moebio, que vol formar futurs emprenedors i innovadors en el sector de la salut. I que estan a punt de resoldre.

L’enginyera biomèdica Laura Escot, l’optometrista Adenay Padilla, la biòloga Petra Stockinger i el professional del màrqueting i la comunicació Rodolfo Texeira ja han triat les 12 idees finalistes i ara iniciaran un procés per a escollir la definitiva i trobar i desenvolupar una solució innovadora per a resoldre-la. En total, els quatre estudiants seleccionats per fer una immersió a Vall d’Hebron van apuntar més de 150 necessitats clíniques no resoltes i més de 100 necessitats del funcionament del servei  que per mitjà de protocols o procediments podrien agilitzar-se, o sistemes informàtics i espais físics que, amb algunes modificacions, s’adaptarien millor al pacient.

En la reunió TOP 12, mantinguda el juny passat, Laura Escot, Adenay Padilla, Petra Stockinger i Rodolfo Texeira van defensar aquelles dotze idees que, al seu judici, valdria més la pena desenvolupar. Personal del servei va assistir a l’acte per donar la seva opinió i valorar-ne l’interès clínic i de mercat. D’aquesta dotzena, ha de sortir el projecte escollit per l’equip per seguir desenvolupant durant el programa.

L’últim pas del programa d·HEALTH serà la presentació de l’Improvement Report, un document que resumeix les seves impressions de l’estada al Servei de Psiquiatria de Vall d’Hebron i recull totes les necessitats detectades durant la immersió clínica sobre processos, espais, satisfacció del pacient, etc. La trobada, que tindrà lloc al setembre, comptarà amb la presència de personal sanitari del Servei de Psiquaitria de Vall d’Hebron, membres d’innovació del VHIR i de l’hospital, i representants de l’equip directiu de l’hospital, per tal de prendre nota dels suggeriments dels futurs emprenedors.

50 fellows en cinc anys

Al llarg dels seus cinc anys d’història, un total de 50 alumnes han participat a d·HEALTH Barcelona: el 90% han trobat feina en el sector salut i el 48% estan al davant del seu projecte empresarial. El programa impacta cada any a més de 1.100 persones del sistema de salut entre personal sanitari i hospitalari, pacients, mentors, venture capital, centres de recerca i tecnològics i altres actors clau.

A més, el d·HEALTH Barcelona forma part del programa Innovation Fellowships de la iniciativa europea EIT Health, fet que permet als alumnes realitzar mobilitat internacional amb altres programes i formar part de l’extensa xarxa europea EIT Alumni un cop finalitzat el programa.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.