Nous materials a Rehabilitació d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica gràcies a la donació d’un pacient

Noves bicicletes estàtiques, matalassets plegables per fer exercici a les habitacions i pilotes són alguns exemples de les adquisicions que s’han fet gràcies a aquesta iniciativa solidària

24/07/2019

El nostre Servei de Rehabilitació a l’àrea d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques ha pogut ampliar el material de fisioteràpia del qual disposa gràcies a la donació de la família d’un pacient com a mostra d’agraïment per l’atenció que va rebre el seu fill a Vall d’Hebron. Noves bicicletes estàtiques, matalassets plegables per fer exercici a les habitacions i pilotes són alguns exemples de les adquisicions que s’han fet gràcies a la donació de la família. Segons explica Laura, la mare del pacient, per a ells va ser molt important sentir que estaven fent alguna cosa pel seu fill donant-li suport tant en la part física com emocional i marcar-se l’objectiu diari d’ajudar-lo en els seus exercicis. Amb la seva donació volen animar a altres pares de l’àrea d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques a fer el mateix i agrair l’atenció que van rebre per part del personal de Vall d’Hebron. El tracte rebut va anar més enllà del purament professional pel grau d’implicació que els professionals sanitaris mostraven amb tots els nens. 

La importància de la rehabilitació

 “La rehabilitació és crucial per tal de prevenir i tractar els efectes de malalties potencialment discapacitants en la infantesa i que tinguin la mínima repercussió possible en el desenvolupament del nen”, explica la Dra. Mar Meléndez, especialista en Medicina Física i Rehabilitació. Segons afegeix la Dra. Meléndez, la rehabilitació també impacta de forma positiva en l’estat d’ànim d’aquests pacients i per tant ajuda a la recuperació.  La Dra. Judith Sánchez Raya és la cap del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de Vall d’Hebron, amb un equip de fisioterapeutes que té al capdavant Àlex Ginés.

El fisioterapeuta Denys Santa Marina, que tractava al nen els pares del qual han pres aquesta iniciativa solidària, assenyala que tot el nou material de rehabilitació té una finalitat terapèutica i preventiva per estimular les capacitats motores i neurològiques dels infants i, a la vegada, d’un component lúdic. “Al Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques tractem amb pacients oncològics, hematològics i trasplantats de medul·la, des de nadons a adolescents”, afegeix Denys Santa Marina. “Fem rehabilitació adaptada a la malaltia, característiques del nen/a i edat  i, si detectem algun tipus d’alteració, la treballem des de l’inici”. 

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.