Nous materials a Rehabilitació d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica gràcies a la donació d’un pacient

Noves bicicletes estàtiques, matalassets plegables per fer exercici a les habitacions i pilotes són alguns exemples de les adquisicions que s’han fet gràcies a aquesta iniciativa solidària

24/07/2019

El nostre Servei de Rehabilitació a l’àrea d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques ha pogut ampliar el material de fisioteràpia del qual disposa gràcies a la donació de la família d’un pacient com a mostra d’agraïment per l’atenció que va rebre el seu fill a Vall d’Hebron. Noves bicicletes estàtiques, matalassets plegables per fer exercici a les habitacions i pilotes són alguns exemples de les adquisicions que s’han fet gràcies a la donació de la família. Segons explica Laura, la mare del pacient, per a ells va ser molt important sentir que estaven fent alguna cosa pel seu fill donant-li suport tant en la part física com emocional i marcar-se l’objectiu diari d’ajudar-lo en els seus exercicis. Amb la seva donació volen animar a altres pares de l’àrea d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques a fer el mateix i agrair l’atenció que van rebre per part del personal de Vall d’Hebron. El tracte rebut va anar més enllà del purament professional pel grau d’implicació que els professionals sanitaris mostraven amb tots els nens. 

La importància de la rehabilitació

 “La rehabilitació és crucial per tal de prevenir i tractar els efectes de malalties potencialment discapacitants en la infantesa i que tinguin la mínima repercussió possible en el desenvolupament del nen”, explica la Dra. Mar Meléndez, especialista en Medicina Física i Rehabilitació. Segons afegeix la Dra. Meléndez, la rehabilitació també impacta de forma positiva en l’estat d’ànim d’aquests pacients i per tant ajuda a la recuperació.  La Dra. Judith Sánchez Raya és la cap del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de Vall d’Hebron, amb un equip de fisioterapeutes que té al capdavant Àlex Ginés.

El fisioterapeuta Denys Santa Marina, que tractava al nen els pares del qual han pres aquesta iniciativa solidària, assenyala que tot el nou material de rehabilitació té una finalitat terapèutica i preventiva per estimular les capacitats motores i neurològiques dels infants i, a la vegada, d’un component lúdic. “Al Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques tractem amb pacients oncològics, hematològics i trasplantats de medul·la, des de nadons a adolescents”, afegeix Denys Santa Marina. “Fem rehabilitació adaptada a la malaltia, característiques del nen/a i edat  i, si detectem algun tipus d’alteració, la treballem des de l’inici”. 

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.