Vall d’Hebron incorpora un nou accelerador de radioteràpia d’última generació per garantir la màxima precisió i seguretat

L’accelerador TrueBeam és el segon equip del qual es beneficien els pacients gràcies a la donació de la Fundació Amancio Ortega a la sanitat pública catalana

30/09/2019

Els pacients de Vall d’Hebron ja es beneficien del segon equip fruit de la donació realitzada per la Fundació Amancio Ortega a Catalunya. Es tracta de l’accelerador lineal de radioteràpia TrueBeam, especialment dissenyat per al tractament de pacients de càncer de pit, pulmó, cap, coll i fetge. L’accelerador TrueBeam incorpora un sistema de control respiratori que permet veure com evoluciona la respiració del pacient durant el tractament i un sistema de radioteràpia guiada per la imatge que procura una imatge de màxima qualitat. “Amb acceleradors d’última generació com aquest garantim que als tumors se’ls hi apliqui la radiació justa que els hi cal mentre que el teixit sa rep la mínima possible, i això redueix els efectes secundaris del tractament”, exposa el Dr. Jordi Giralt, cap del Servei d’Oncologia Radioteràpica.

L’accelerador TrueBeam és el segon que incorpora Vall d’Hebron gràcies a l’acord que va firmar la Fundació Amancio Ortega amb la Generalitat per donar 47 milions d’euros per la compra d’equips de radioteràpia i de tecnologia per al cribat i el diagnòstic del càncer. El primer va ser l’accelerador Halcyon, per a tractaments de radioteràpia volumètrica de forma molt ràpida i millorant la precisió i seguretat, el primer d’aquest tipus que es va instal·lar a l’Estat.

“L’accelerador lineal TrueBeam és molt útil pels tumors de pulmó, l’abdomen superior i tot el que impliqui moviment respiratori”, comenta el Dr. Giralt. Els pacients de Vall d’Hebron ja poden beneficiar-se d’aquest nou accelerador, que millora també el confort dels pacients amb un tractament més curt i menys sorollós. 

Servei d’Oncologia Radioteràpica de Vall d’Hebron

La radioteràpia és una especialitat que requereix alta tecnologia i un equip de persones multidisciplinari. Els principals professionals que intervenen en el tractament són els oncòlegs radioteràpics; els físics, que programen els aparells perquè administrin la dosi planificada, i els tècnics de radioteràpia.

 A l’Hospital Vall d‘Hebron es tracten uns 1.800 pacients cada any, i en més del 75% d’ells s’utilitzen tècniques complexes. És el centre de referència en radioteràpia oncològica pediàtrica a Catalunya i tracta el 80% dels pacients pediàtrics catalans i molts dels casos complexos de tot l’Estat. Amb aquests nous equipaments, el servei disposarà de la tecnologia necessària per a fer tractaments d’última generació en oncologia radioteràpica.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.